• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.04.2023

20:06

BRAĆA GLUMILA "PRESRETAČE", POLICAJCE UBEĐIVALI DA SU KOLEGE! Od prevarenih vozača uzimali od 10 do 30 evra da im ne naplate kaznu!

MUP Srbije

Vesti

BRAĆA GLUMILA "PRESRETAČE", POLICAJCE UBEĐIVALI DA SU KOLEGE! Od prevarenih vozača uzimali od 10 do 30 evra da im ne naplate kaznu!

Podeli vest

Braća Uroš N. (26) i Nemanja N. (35) uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su zaustavljali vozila svojim BMW-om sa blinkerima i lažno se predstavljali kao policijski "presretači".

Oni su obmanjivali vozače i od njih uzimali od 10 do 30 evra kako im navodno ne bi pisali saobraćajne kazne.

Osumnjičeni su uhapšeni oko 18.15 u mestu Nevade kod Gornjeg Milanovca odmah nakon što su presreli vozača (28) "pežoa" i od njega uzeli novac. Kako je naveo naš izvor iz istrage, policijska patrola koja je imala dojavu da su se na toj teritoriji pojavili prevaranti primetila je BMW koji je imao upaljene blinkere.

Foto: S.T.

Pred policijom se nevešto branili, ali su ubrzo provaljeni

- Vozilo je odgovaralo opisu koji su ranije dali pojedini oštećeni vozači. Kada je patrola prišla i zaustavila BMW, iz njega su izašli Uroš i Nemanja, koji su se predstavili kao kolege. Međutim, pošto su policajci zatražili njihove legitimacije, osumnjičeni su počeli nevešto da izmišljaju razloge zbog kojih nemaju isprave sa sobom. Patrola je tada proverila njihove podatke i utvrdila da se radi o prevarantima koji su ranije osuđivani zbog droge - rekao je on i dodao:

- Oni su potom alkotestirani i ispostavilo se da je Uroš, koji je vozio BMW, imao više od jednog promila alkohola u krvi, a Nemanja nije bio pod dejstvom alkohola.

Kako je istraga utvrdila, braća su u dužem vremenskom periodu vozila po putu glumeći policajce "presretače", vrebajući vozače koji su prekoračili brzinu ili su napravili neki drugi prekršaj.

- Kada bi primetili da je neko prekršio bilo koji saobraćajni propis, prevaranti bi palili blinkere i zaustavljali vozilo. Zatim bi se vozaču predstavljali kao policajci i tom prilikom bi mu saopštili da zbog saobraćajnog prekršaja može da bude kažnjen velikim novčanim iznosom. Međutim, posle toga bi od njega tražili ili novac kako bi mu progledali kroz prste i zaboravili na prekršaj. Procenjuje se da su osumnjična braća na taj način prevarila nekoliko desetina domaćih i stranih vozača - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Oduzet BMW

Automobil kojim su osumnjičeni glumili "presretača" oduzet je i poslat na detaljan pregled kako bi se utvrdilo da li je korišćen u još nekim krivičnim delima.

Urošu i Nemanji je određeno zadržavanje 48 sati, nakon čega je uz krivične prijave za lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti biti privedeni u Osnovno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu.

Policija je apelovala da se svi vozačei koji su bili žrtve uhapšenih jave na broj 192 ili prijave slučaj u najbližu policijsku stanicu.

Foto: printscreen

Denis Tešić, bivši snajperista, takođe je glumio policajca, a od žrtva uzeo velike pare
Bivši snajperista varao kao "presretač"

Sličan slučaj dogodio se u junu 2018. godine, kada je policija uhapsila bivšeg snajperistu Danila Tešića (42). On je "audijem Q7", takođe sa blinkerima i lažnim ispravama, zaustavljao vozače na Ibarskoj magistrali i uzimao im velike pare da im navodno ne bi pisao kazne! Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla čitav arsenal oružja - 11 pištolja, devet pušaka, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera, tri dvogleda, kao i pet legitimacija koje podsećaju na policijske. Inače, Danilo Tešić je bivvi snajperista koji je 1999. godine bio učesnik borbi na srpskoj granici sa Albanijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija