• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2023

16:26

POSLEDNJI OPROŠTAJ OD M.A, JOŠ JEDNE ŽRTVE POMAHNITALOG DEČAKA UBICE! Neutešni roditelji, rođaci i prijatelji ispratili devojčicu na večni počinak!

Informer

Vesti

POSLEDNJI OPROŠTAJ OD M.A, JOŠ JEDNE ŽRTVE POMAHNITALOG DEČAKA UBICE! Neutešni roditelji, rođaci i prijatelji ispratili devojčicu na večni počinak!

Podeli vest

Članovi porodice, prijatelji, komšije i školski drugovi okupili su se ispred kapele na Novom groblju u Beogradu kako bi odali počast i na večni počinak ispratili M. A, još jednu žrtvu pomahnitalog Koste K.

U 14.30 počelo je opelo, a ispred kapele okupilo se stotinak ljudi, mahom rođaci, prijatelji i komšije.

Svi oni strpljivo su sačekali kako bi članovima porodice ubijene devojčice izrazili saučešće i uputili reči podrške.

Foto: Informer

Neki od drugara iz škole ubijene devojčice stajali su ispred kapele i sa cvećem i svećama u rukama čekaju da isprate svoju drugaricu.

Nakon što je završeno opelo, povorka se uputila ka grobnom mestu gde će počivati nesrećna devojčica. 


- Ne mogu mnogo da vam kažem pritisnut ovom tugom, ali kao sveštenik sam dužan ono najbitnije. Ljubav ne može da prestane, čovek je stvoren da bude biće ljubavi i stvoren je za večnu ljubav. Tuga koju osećamo je svedočanstvo da kada neko premine da je i dalje živ. Nemojte nikada da se pomirite sa tim da nje nema, ima je na način na koji ljudski razum to ne može da pojmi. Tu gde Mara ulazi se verom, a kao što je mnogo puta bivalo da postradaju najbolji, to je na spasenje mnogim drugima, tako je i Hristos postradao. U današnjem danu imamo i ove mučenike, a drevna reč za mučenike je svedok, oni su svedoci večne radosti i pobede života nad smrću. Kada je neko dobro dete kao što ona to jeste, to je svedočanstvo pobede dobra nad zlom. Ali dobro je jače od zla, ljubav je jača od smrti. Svako od nas treba da se menja i da već danas učini neku malu stvar da bi stihija zla polako nestajala. I to moramo da uradimo zbog ove dece, i svako treba da krene od sebe - rekao je sveštenik pre nego što je devojčica sahranjena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija