• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.05.2023

09:39

KRVNIČKI ČEKIĆEM PRETUKAO KOBILU KOD VLASOTINCA! Tužilaštvo u Leskovcu traži da se prikupe sve informacije vezane za monstruozan slučaj!

printscreen/instagramZooPlanetNis

Vesti

KRVNIČKI ČEKIĆEM PRETUKAO KOBILU KOD VLASOTINCA! Tužilaštvo u Leskovcu traži da se prikupe sve informacije vezane za monstruozan slučaj!

Podeli vest

Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu naložio je da se prikupe potrebna obaveštenja kao i da se protiv S.P. (74) koji je kako se sumnja čekićem udarao konja podnese krivična prijava.

Kako smo ranije izveštavali, pre nekoliko dana otkriven je slučaj zverskog mučenja kobile koju je kako se sumnja vlasnik S.P iz sela Stajkovce kod Vlasotinca, čekićem i štapom udarao skoro do smrti. 

Kobilu je udarao najviše u predelu glave, a sigurne smrti je spasao unuk mučitelja koji je pozvao Udruženja za zaštititu životinja sa sedištem u Lebanu.

Kako je danas saopštilo tužilaštvo u Leskovcu, Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva  u Leskovcu, usmeno je obavešten o događaju koji je Policijskoj upravi u Leskovcu prijavljen dana 05.05.2023. godine.

Foto: printscreen/instagramZooPlanetNis

 

"Prijavljeno je, da je u selu Stajkovce od strane vlasnika izvršeno zlostavljanje životinje – konja. Tužilac je naložio da se prikupe potrebna obaveštenja, da se od strane veterinara izvrši pregled povređene životinje i izvrši fotografisanje lica mesta, da se sa svedocima događaja obavi razgovor i da se nakon toga protiv lica koje je udaralo konja podnese odgovarajuća krivična prijava zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja" saopštilo je tužilaštvo.

Prema njihovim navodima do danas tužilaštvo nije primilo krivičnu prijavu.

"Po dostavljanju iste tužilaštvo će preduzeti sve zakonom propisane radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja odluke o kojoj ćete biti obavešteni" dodaje se u saopštenju iz Osnovnog javnog tužilaštva  u Leskovcu.

Podsetimo, Informer je već izveštavao o ovom jezivom slučaju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZooPlanetNis (@zooplanetnis)

Na Instagram stranici "ZooPlanetNis" ranije je objavljena informacija o stravičnom nasilju, kako i fotografije i snimak nesrećne životinje.

- Srećom su slučaj odmah prijavili očevici i nadležne institucije i udruženja su odmah reagovali. Na poziv Udruženja Zavod Pit, koje je odmah otišlo na mesto zločina, izašla je i naša ekipa. Kobilu je inspekcija predala Udruženju i životinju smo prevezli do prihvatilišta Zoo Planeta - navedeno je na Instagramu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sara

pre 11 meseci

Najstrože kazne za mučitelje životinja!!!. Kazna bi bila istom merom im vratiti, odnosno udarati ih uz novčanu naknadu!!!.

NekoKo

pre 11 meseci

Ovakve monstrume odmah treba streljati da ne bi čekali da pobije neke nevine ljude.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija