• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

08.05.2023

13:21

PORODICA STRADALOG MLADIĆA OGORČENA: "NEMA KRAJA NAŠOJ BOLI!" Suđenje za nesreću u Šainovcu ponovo odloženo!

D.K

Vesti

PORODICA STRADALOG MLADIĆA OGORČENA: "NEMA KRAJA NAŠOJ BOLI!" Suđenje za nesreću u Šainovcu ponovo odloženo!

Podeli vest

Suđenje Miodragu Periću (39) iz Šainovca, vozeći "golf 2" u pijanom stanju, sa 2,27 promila alkohola u krvi, usmrtio Željka Ristića (19) iz istog sela, danas je odloženo jer se advokat okrivljenog nije pojavio pred Višim sudom u Nišu

Naime, Perić se tereti da je 28. decembra 2021. godine oko 22.30 časova 2021. godine vozeći "golf 2" u pijanom stanju, sa 2,27 promila alkohola u krvi, usmrtio mladića iz istog sela koji se vraćao pešice sa posla.

Novo odlaganje izazvalo je novo razočarenje i novo ogorčenje rodbne nastradalog mladića, jer kako su kazali, suđenje je do sada tri puta odlagano, a sada i četvrti put.

Željkova baba Dragica Perić, po izlasku iz sudnice jecajući je kazala da nema kraja odlaganju njihove najveće boli u životu.

“Ubili su nam naše jedinče, naše zlato. Svaki dan idemo na njegov grob, ali kad dođemo na sud nam je najteže. Posećamo se najgoreg što nam se u životu desilo, a ne znamo šta nas čeka. Nema kraju odlaganju, te jedan nije došao, te drugi nije došao. Ne znamo do kada će ovo ovako da traje”, istakla je Perić.

Foto: pixabay

 

Sudija Višeg suda Mirko Drašković kazao je na današnjem ročištu da je odlaganje neophodno jer se pred sudom nije pojavio advokat okrivljeno Milan Petrović, pošto je dostavio sudu dokaze o bolesti.

“Ovako više neće moći, ne dolazi jedan, ne dolazi drugi. Ni jednom suđenje nije odloženo zbog sudsko veća, mi nismo nikada bili uzrok. Nastojao sam da budem maksimalno korektan, ali neću da crvenim pred ovim ljudima. Ukoliko na sledećem ročištu ne budete imali advokata, odrediću Vam ga po služenoj dužnosti”, rekao je Drašković okrivljenom Periću.

Optužnicom Višeg javnog tužioca u  Nišu Perić (39) se tereti da je upravljao „golfom“ sa 2,27 promila alkohola kada je usmrtio pešaka, na samo 100 metara od njegove kuće.

Foto: D.K

 

Perić se tereti da je izazvao udes u stanju bitno smanjene uračunljivosti uspled potpune alkoholisanosti, upravljajući kolima i nepridržavajući se saobraćajnih propisa, krećući se nedozvoljenom brzinom od najmanje 70 kilometara na čas gde je dozvoljena brzina u naselju bila 50 kilometara na čas.

On je optužen da je prešao na kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera, i udario u sada pokojnog Željka Ristića nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnim povredama, usled kojih je ubrzo preminuo na licu mesta.

Perić se pred sudom branio da je bio onesvešćen od alkohola a da je vozio Disić koji ga je navodno zbog toga prijavio policiji, dok je Disić odbacio sve optužbe nazvavši Perića „lažovom i sramotom za ljudski rod“.

Porodica stradalog mladića takođe je tokom suđenja izrazila sumnju da se za volanom te tragične večeri nalazio Perić, zbog toga što je od alkohola bio obeznanjen i kada ga je Hitna pomoć prevezla iz Doljevca u niški Klinički centar.

Suđenje za saobraćajnu nesreću u Šainovcu biće nastavljeno 14. juna.

 

      


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija