• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2023

14:32

U TEMI DANA NA TV INFORMER! Stručnjaci otkrivaju kako da žrtve prevaziđu traume posle masakra na Vračaru

Informer

Vesti

U TEMI DANA NA TV INFORMER! Stručnjaci otkrivaju kako da žrtve prevaziđu traume posle masakra na Vračaru

Podeli vest

U Temi dana Televizije Informer kod Tanje Vidojević gosti su pedagog i psihoterapeut Biljana Ćulafić i Milan Dudvarski zamenik urednika crne hronike Informera pričali su o maskru u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koji će ostati zabeležen u svim kriminološkim istraživanjima.

Kako je odmah na početku istakla Biljana Ćulafić ovako nešto niko nije očekivao da će se dogoditi kod nas. 
- Ovakvu traumu niko od nas nije očekivao. Ovo je izuzetak. Trauma je bila takva po snazi da naš mozak to jako teško obrađuje. Prvo što pomislimo je da ovako nešto nije smelo da se desi. Kada se desi trauma mi smo skloni da generalizujemo - kaže Ćulafić i dodaje:

Foto: Informer

Biljana Ćulafić

- Ljudi različito reaguju na ovakvu traumu. Neko se u ovakvim situacijama smrzne, neko izbegava da priča o tome. Sve su to normalne reakcije. Važno je da se trauma isceljuje među ljudima. Priča isceljuje. 

Milan Dudvarski koji dve decenije piše crnu hroniku, kaže da je i njemu ali i drugim novinarima bilo teško da izveštava o masakru u školu na Vračaru.

- Ovo je šok. Imam troje dece, dvoje idu u školu. Deci sam morao da objasnim šta se dogodilo. Zašto se dogodilo? Pokušao sam da im obajsnim. Rekao sam im da se takvi stavri dešavaju, retko, ali se ipak dešavaju -kaže Dudvarski.

Tokom emisije govorilo se o ubici, ali se ipak akcenat stavio na žrtve, kojih je nakon događaja od 3. maja mnogo i kako im pomoći.

Emisiju u kojoj stručnjaci objašnjavaju kao da prevaziđete traumu možete odgledati u video ispod.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bngg

pre 10 meseci

Skandalozno ali i neiznenadjujuce....Vučićevića napao sifilis...pojeo mu prednje zube,a sada krenuo i na mozak ..samoproklamovani bokser,navikao da živi sa ovom bolešću,....to im je nasledno u familiji

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija