• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

12.06.2023

07:58

GODINU DANA OD UBISTVA PEVAČA GRANDA U HOLANDIJI! Udovica neutešna: "Želim da ubica bude uhapšen i kažnjen"

Društvene mreže

Vesti

GODINU DANA OD UBISTVA PEVAČA GRANDA U HOLANDIJI! Udovica neutešna: "Želim da ubica bude uhapšen i kažnjen"

Podeli vest

Miki Kolašinac (43) iz Novog Pazara izrešetan je 9. juna 2022. ispred zgrade u kojoj je živeo u gradu Buhtenu, a u istragu je uključeno više evropskih policija

Bila sam u sedmom mesecu trudnoće kada su mi ubili supruga! Godinu dana je prošlo od zločina, a ja i dalje ne znam ko mi je i zašto ubio muža. Samo želim istinu, pravdu i da ubica bude kažnjen.

Ovim rečima počinje svoju ispovest za Kurir H. L., supruga brutalno likvidiranog pevača Envera Mikija Kolašinca (43) iz Novog Pazara, kog je nepoznati napadač 9. juna prošle godine ubio ispred luksuzne zgrade u kojoj je živeo u holandskom gradu Buhtenu.

Foto: facebook.com/Prntscr

Ubijeni pevač

- Dva meseca nakon ubistva voljenog čoveka, ja sam se porodila i na svet donela našeg sina koji mi daje snagu da preživim ovaj stres. Borim se za moju decu, bez obzira koliko je teško izboriti se za život i pravdu - kaže neutešna žena i dodaje da je do sada nisu obavestili kako napreduje istraga koju u zajedničkoj saradnji vodi nekoliko država.

- Dok sam bila trudna, tretirali su me kao prvog svedoka, a i dan danas iz istrage ne znam ništa bitno, a ne sumnjam da se ne zna. Ne razumem kako jednog klasičnog ubicu koji je pucao usred belog dana traže godinu dana i to uzajamnom saradnjom nekoliko država? - pita se udovica.

Ona je dalje navela da je njen ubijeni suprug dobijao pretnje i pre nego što je ubijen.

- Bila sam sa čovekom kome su pretili smrću i sve do dana današnjeg ne znamo ko su te osobe. Svaku pretnju smo prijavili policiji, a nijedna od tih osoba nije saslušana niti procesuirana. Živim u strahu već godinu dana da će se desiti nešto loše - rekla je ona i dodala:

Foto: Printscreen/Facebook

Miki Kolašinac sa suprugom

- Nakon dve godine, možda i više pozivaju me u svojstvu svedoka, a ne znaju ko su osobe koje su nam pretile. Možda nadležni rade svoj posao, ali ja o tome nisam obaveštena.

Kako je dalje objasnila H. L., svako ubistvo mora da se reši. - Nijedno ubistvo ne treba da bude nebitno, jeste da ubijenih više nema, ali želimo da se ubica nađe, a ne da kruže oko nas i seju strah - rekla je pevačeva udovica.

Muškarac snimljen na mestu zločina

Holandska policija napravila je foto-robot muškarca koji je snimljen na mestu na kome je Kolašinac ubijen.

Foto: Prntscreen

 

- Reč je o robusnom čoveku, visokom oko 180 centimetara i starosti između 50 i 60 godina. Za sada nije sigurno da li je on svedok zločina ili možda čak i izvršilac - naveli su ranije holandski portali. I MUP Srbije je podelio fotografiju foto-robota.

Dodala je i da ne zna motiv ubistva svog supruga, ali je rekla: "Zar je danas novac vredniji od nečijeg života? Zar neko misli da samo njegova deca treba da žive ili samo oni. Bar moje dete treba da doživi pravdu i da živi normalan život bez straha."

Došao do većih para

Enver Miki Kolašinac postao je poznat pre nekoliko godina kada je za Grand produkciju snimio pesmu i spot "Dugo, dugo smo se tražili".

- On je za svoje pare, za svoj merak otišao u Grand i tamo snimio tu pesmu po kojoj je poznat, nije mu bio interes popularnost već čista ljubav prema muzici. Nije bio problematičan, još kao tinejdžer je otišao u Holandiju, a u Novi Pazar je redovno dolazio. Čuli smo da je pre smrti došao do nekih većih para, da je imao i neke skupocene automobile - ispričali su ranije poznanici i prijatelji ubijenog pevača.

Napadač pucao, pa pobegao

Egzekutor pevača iz Pazara, podsetimo, pobegao je posle ispaljenih hitaca, a istražitelji su pomoću video-nadzora uspeli da naprave rekonstrukciju kretanja žrtve pre ubistva, ali i da urade foto-robot osobe, za koju su naveli "da bi mogla da ima saznanja o zločinu".

- Pevač je neposredno pre ubistva kupovao hleb u pekari i delovao je veoma smireno i opušteno. Istražitelji su ispitivali stanovnike ovog dela grada nakon ubistva, a uzeti su i snimci sa nadzornih kamera. Urađen je i foto-robot muškarca, koji je u vreme zločina bio u blizini pucnjave. Kamere su zabeležile kretanje žrtve, pa je utvrđeno da je pevač svojim sivim "mercedesom" došao kući između 14 i 15 sati. Kola je parkirao u garažu i razgovarao sa komšijama - naveli su ranije tamošnji mediji i dodali:

Foto: prinstscreen

Mesto zločina

- Kolašinac je nakon toga otišao biciklom do pekare. Kupio je hleb i nije se mnogo zadržavao u pekari. Izašao je u 15.53 i krenuo kući. Međutim, do kuće nije došao jer je likvidiran na ulici.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija