• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2023

07:30

Jedan od vođa koljačke bande pravio predstavu u sudu! Mesar: Nema tela, nema dela

Miloš Rafailović, Marko Đoković

Vesti

Jedan od vođa koljačke bande pravio predstavu u sudu! Mesar: Nema tela, nema dela

Podeli vest

Nema tela, nema dela! Istraživao sam i zaključio - da bi postojalo krivično delo, moramo da imamo telo. Pošto ga nema, imamo neki imaginarijum da smo ljude mleli u mašini za mlevenje mesa. To svako može da priča!

Ovim rečima se juče u Specijalnom sudu u Beogradu nevešto pravdao Marko Miljković Mesar, koji je sa Veljkom Belivukom i ostalim članovima koljačke bande odgovara za sedam teških ubistava, otmice, nelegalnu oružje, drogu i silovanje.

Cerio se, mahao rukama

Miljković se iz petnih žila trudio da opovrgne iskaze trojice dojučerašnjih saradnika iz bande, koji u ovom postupku imaju status svedoka-okrivljenih i do detalja su opisivali u sudu kako su u kući u Ritopeku ubijali žrtve, kasapili ih i mleli u mašini za mlevenje mesa.

Potom su ostatke pobacali u Dunav, kako bi uništili svaki trag zločina. Međutim, u Ritopeku su, nakon hapšenja bande u februaru 2021., otkriveni neoborivi dokazi ubistava, pošto je pronađena mašina za mlevenje, kao i tragovi krvi.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović/ Miloš Rafailović

 

Mesar se obraćao sudskom veću okružen četvoricom stražara i u više navrata je mahao rukama i cinično se smejao, pokušavajući da ospori iskaze svedoka.

- Vršio sam neka istraživanja i zaključio da iz tragova krvi ne može da se zaključi da li je te tragove ostavilo lice koje je mrtvo ili živo - glumio je Mesar stručnjaka, pa nastavio:

- Da bi postojalo krivično delo, moramo da imamo obdukcioni zapisnik, u kom piše kako je došlo do nečije smrti. Ja tvrdim ovde da krivičnog dela nemamo! Objekat krivičnog dela je telo, a telo nemamo. Nema tela, nema dela!

Pristaje da ga dave kablom u sudnici?!

Marko Miljković Mesar je, govoreći o ubistvu Milana Ljepoje u kući u Ritopeku 2020. tvrdio da je "nemoguće da neko bude zadavljen petožilnim kablom".
- Ja bih voleo da mogu da vam donesem ovde u sudnicu petožilni kabl i, evo, pristajem da me dave ovde - rekao je Mesar.

Miljković je zatim iskaze svedoka saradnika okarakterisao kao "nebuloze, gluposti i izmišljotine".

- Moram da prezentujem ono što mi je najbitnije, ovo će biti ispitivano godinama od strane ambasada (?!?). Vi ste, sudija, pitali svedoka Srđana Lalića kako je moguće da se u kući u Ritopeku vide tragovi krvi, kada ste vi to sve detaljno čistili, a on kaže da je to sigurno od Lazara Vukićevića. On se pravio pametan, kao da je veštak, forenzičar. On je pametan, elokventan, ali ja vas, evo, pitam, da li je moguće da se sve tako pedantno čisti, a ostavljaju se tragovi krvi - govorio je teatralno Miljković, tvrdeći da je sve to "loše napisana priča".

Mašina podmetnuta?!

Mesar je zatim kazao da su i pretresi kuće i prostorija na stadionu Partizana, koje je koristila banda, urađeni nezakonito?!? Pokušao je da prikaže kako je mašina za mlevenje mesa podmetnuta u Ritopeku (?!?), jer je tajna prostorija u kući tek naknadno pronađena.

- E sad ja da vas pitam, koji je razlog bio da se pretresa ta kuća svaki dan bez naredbe suda? U toj kući niko nije hapšen! Zakon kaže da se za svako pretresanje mora napraviti zapisnik, a oni su u periodu od 4. februara do 21. aprila 2021. uništavali kuću tražeći dokaze, razbijali su zidove. Znate na koga se vode mašina za mlevenje i oružje iz te kuće? Ni na koga! To je teška povreda zakona, tako da iz svega ovoga proizilazi da ti dokazi nisu zakoniti... Tražiću pravdu do Strazbura ako bude trebalo, smejaće vam se tamo - vikao je Mesar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija