• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

04.08.2023

18:58

Dani užasa koji ne prolazi! Napunilo se tri meseca od kada je masovni ubica Uroš Blažić izvršio nezapamćen zločin!

N.M.

Vesti

Dani užasa koji ne prolazi! Napunilo se tri meseca od kada je masovni ubica Uroš Blažić izvršio nezapamćen zločin!

Podeli vest

Osim Blažića, u pritvoru su njegov otac i ujak, kao i bratu od ujaka

Na današnji dan pre tri meseca Uroš Blažić zavio je u crno sela Dubona i Malo Orašje kada je, nakon kraće svađe sa mladima okupljenim ispred škole u Duboni, otišao u svoju vikendicu u varovnicama, uzeo veliku količinu oružja, a potom najpre otišao u Malo Orašje, gde je pucao na mladiće koji su ranije slavili Đurđevdan, a potom se ponovo uputio u Dubonu. Blažić je oduzeo devet života, a ranio je 13 osoba.

Vikendica Uroša Blažića u naselju Varovnice kod Šepšina iz koje je uzeo arsenal oružja i krenuo ka dva sela, koja je zapečaćena nakon što je policija izvršila pretres, izgorela je u požaru.

Foto: N.M.

 

 

Blažić je u toj kući jedno vreme i živeo, nakon razmirica sa roditeljima.

Vatrogasci su odmah izašli na teren i ugasili požar. Kako je kuća prazna, povređenih nije bilo. Nije poznato da li je požar izbio zbog neispravnih instalacija ili je podmetnut.

Surovo "overio" žrtvu 

Tokom saslušanja brojnih svedoka u ovom slučaju, jedan od svedoka je tvrdio da je video Blažića da u žrtvu puca iz daljine, a potom prilazi i overava je jednim hicem u glavu.

Kako bi to svedočenje bilo potvrđeno, tužilaštvo je zatražilo da Institut za sudsku medicinu dostavi povrede koje su zadobili ošećeni - iz kog oružja su ubijeni, barutne čestice na garderobi oštećenih, kome pripadaju DNK tragovi nađeni na oružju...

Očekuje se i izveštaj psihijatrijskog veštačenja oca osumnjičenog za masakr i njegovog brata od ujaka koji je tek napunio 18 godina.

Osim Blažića, u pritvoru su njegov otac i ujak, kao i brat od ujaka.

Foto: Informer

 

 

Zabrana raspolaganja imovinom

Uroš Blažić, njegov otac i ujak privremeno ne mogu da raspolažu imovinom.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankovnim računima, navedeno je u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija "da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih", kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija