• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2023

13:30

Predsednica suda u Gradačcu krivicu svaljuje na policiju: "Nisu dostavili dokaze da je osuđivan!"

Avaz/Ahmed Bešić

Vesti

Predsednica suda u Gradačcu krivicu svaljuje na policiju: "Nisu dostavili dokaze da je osuđivan!"

Podeli vest

Predsednica Opštinskog suda Slobodanka Kojić u Gradačcu obratila se javnosti povodom trostrukog ubistva koje je počinio Nermin Sulejmanović u tom gradu, kada je ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu i turske državljane Đenziga i Denisa O.

Na samom početku, Kojić je govorila o sutkinji Lejli Numanović.

- Meni je žao zbog svega ovoga. Ja sam svoje službeno saopštenje za medije dala na web stranici suda. Ja to ne bih ponovo čitala. Ali bih htela da razjasnim jednu situaciju. Sutkinja Lejla Numanović se povezuje sa Nerminom. Ona živi u Tuzli, majka je petogišnje devojčice, u Gradačac dolazi samo na posao. Ne bih volela da se ona pominje u bilo kakvom kontekstu da je pomagala Nerminu Sulejmanoviću - rekla je Kojić.

Govoreći o dokazima koje je sud imao protiv Nermina nakon što je Nizama podnela prijavu, predsednica suda je rekla da su imali samo izjavu opštećene Nizame gde je ona "koristila blagodet svedočenja".

Foto: Avaz

Slobodanka Kojić je i sama sudila Sulejmanoviću

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

- Kad koristite tu blagodet svaka odluka suda bi bila nezakonita. Ja sam rekla u saopštenju, dokaze za sud prikuplja policija i tužilaštvo. Sud ne prikuplja dokaze. Mogli su se saslušati policajci, to je trebalo policija da uradi. Sudija ne saslušava ni nasilnika ni žrtvu, već donosi odluku po tome šta je policijska stanica dostavila. Sudu se dokazi dostavljaju. To se radi u krivičnom postupku, kada sud traži neki dokaz, sud traži da se izvede veštačenje. Sud potvrđuje optužnicu prema dokazima koje dostavi tužilaštvo. Sud ne prikuplja dokaze po službenoj dužnosti. Sudija nije prihvatila policijsku zabelešku kao dokaz jer se to ne može tako ceniti. U službenoj belešci piše da je beleška sačinjena 27. jula 2023, ali to je tehnička policije. Po prijavi Nizame Hećimović, koja je prijavila svog nevenčanog supruga Nermina Sulejamanovića da ju je fizički napao 3. na 4. avgust 2023. u porodičnoj kući u Mionici 3 gde se od istog odselila, kad joj je isti uputio više pretnji, te je ista ugasila telefon, kako je više ne bi primala poruke, dana 4. avgusta 2023. godine oko 15.40 časova patrola je upućena da postupi po prijavi. Pronašli su Nermina Sulejamnovića koji negira navode prijave te navodi da nije upućivao pretnje niti da je imao ikakav kontakt sa njom. O svemu upoznat istražitelj koji je obavio sa prijateljicom razgovorom. To je službena beleška, a jel vi vidite šta je u toj belešci? - rekla je ona.

Foto: Facebook

Slobodanka Kojić je i sama sudila Sulejmanoviću

-  Je l vi znate da u spisu nije bio izvod iz kaznene evidencije? Mora postojati izvod iz kaznene evidencije, da bi se dokazalo, da bi se sudiji stavilo do znanja o kakvoj se osobi radi. U spisima toga nema - kaže predsednica suda Slobodanka Kojić.

- Uopšte ne bih komentarisala kolege advokate jer će oni komentarisati kako oni hoće. Podigneš optužnicu, imaš dokaze, oni kaže da nije kriv. Nije potrebno imati samo osnove sumnje, zašto sud onda postoji? To što je napisano u zahtevu nema dokaza da je to tako bilo. Sudija ne treba da zna da li je neko nasilnik - kazala je ona.

Foto: facebook

Suprug je Nizametu oteo i snimao kako je ubija

- Da vam kažem nešto, to što je javnost uznemirena, to je opravdano. Ja sad kad o ovome govorim, nemojte mislite da sam ja sazvala konferenciju radi ovih papira, jer sam sazvala zbog žrtava. Ne posmatram to tako, niti želim da komentarišem to. Ja bih volela da odete sa utiskom da bih sazvala konferenciju radi papira. Ja sam uznemirena. Ja sam sudila tom čoveku. Ja njega znam. Određivala sam mu pritvor. To što je uradio, on je mogao u sudnici da ubije sve ljude. On je takav čovek. Da vam kažem nešto, saradnja suda, policije, tužilaštva, da kažem dobra. Nemate vi tu priču. Sud postupa samo po službenoj dužnosti. Sud mora postupiti po svakom zahtevu policijske uprave i tužilaštva. Vi ne možete sad reći mi sa njima ne sarađujemo dobro i nećemo postupiti. Postoji protokol. Postoji zakon i zna se šta je čija uloga - kaže ona.

Podsećamo, Nermin Sulejmanović koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija