• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2023

12:02

Ljubavnik je golim rukama zadavio Ljiljanu zbog novca! Ubica je nakon zločina trošio njen novac!

Arhiva

Vesti

Ljubavnik je golim rukama zadavio Ljiljanu zbog novca! Ubica je nakon zločina trošio njen novac!

Podeli vest

Kanadska državljanka poreklom iz Srbije Ljiljana Simić ubijena je 3. septembra 2020. godine u selu Mokrine kod Herceg Novog, a njen nestanak tri dana kasnije prijavila je njena prijateljica koja je trebalo da je vozi na aerodrom u Dubrovniku, kako bi se ukrcala na let za Kanadu.

Zoran Marić iz Kotora osuđen je pred crnogorskim sudom na 40 godina robije za teško ubistvo Simićeve, dok je Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u ubistvu.

Sudija je, prilikom izricanja presude, istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

- Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi - naglasio je sudija.

Ljiljanino beživotno telo otkriveno je u selu Mokrine. Na toj lokaciji u neposrednoj blizini betonskog pravougaonika nalik na temelje, na kamenju je pronađeno telo ženske osobe u ležećem položaju i videlo se da je reč o zločinu.

Foto: Arhiva

Zoran Marić je nakon zločina Ljiljanino telo bacio u kamenjar

Marić je, kako je dokazano tokom suđenja, namamio Simićevu da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simićeve. Posle toga su se odvezli iz Kotora, gde je Ljiljana imala stan i boravila po šest meseci godišnje u njemu,  u pravcu Herceg Novog, gde se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrine i zaustavio vozilo.

Posle toga, prema navodima optužnice, obojica su se uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade, gde je Marić dao uputstva Deliću da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe. Marić je počeo da se raspravlja sa Ljiljanom, govoreći joj da je ku*va i d*olja, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca usled čega je nastupila smrt.

Delić je prvi kome su stavljene lisice na ruke u ovom slučaju, a istražitelji su do njega došli posle analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Foto: Arhiva

Živela je u Kanadi, a dosta vremena je provodila u Herceg Novom

Pregledom računa Ljiljane Simić, utvrđeno je da je poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je u zadnjem mesecu kupovano i više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Uz pomoć izveštaja Viza centra policija je proverila video-kamere na mestima gde su obavljene zadnje transakcije i upravo su to bili prvi tragovi koji su istražitelje doveli do Delića, koji je uhapšen 19. septembra 2020. godine. Posle dvodnevnog ispitivanja on je istražiteljima priznao zločin i poveo ih do mesta gde je ostavljeno telo Simićeve.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se oseća krivim zbog ubistva, jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima.

Ljiljana je rodom iz Kragujevca, ali je decenijama živela i radila u Kanadi. Prema rečima njenih poznanika, pola godine je provodila u Crnoj Gori u svom stanu, a zatim bi odlazila u Kanadu. Navodno je ugovorila prodaju tog stana u kojem je boravila. Nije poznato čime se bavila.
Dragan Todić iz Herceg Novog uhapšen je zbog sumnje da je pomagao Zoranu Mariću i Radomiru Deliću, tako što se oblačio u žensku garderobu i namerno šetao ispred kamera, kako bi se stekao utisak da je Ljiljana Simić još živa.

Saučesnik se oblačio kao žena

Sumnja se da je Todić zajedno sa Marićem ulazio u stan Ljiljane Simić sa sve šeširom na glavi i ogrnutom plavom maramom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom videlo se na pojedinim kadrovima da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17