• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2023

12:37

Podignuta optužnica protiv "nesuđenog" ubice Luke Bojovića! Bibi pokušao da uđe u Srbiju pod lažnim identitetom!

Shutterstock/Printscreen

Vesti

Podignuta optužnica protiv "nesuđenog" ubice Luke Bojovića! Bibi pokušao da uđe u Srbiju pod lažnim identitetom!

Podeli vest

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je 7. septembra 2023. godine podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog Damira Mehića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo - navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. On je koristio lažno ime i pasoš Republike Srbije.

Podsetimo, Mehić je uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pri pokušaju ulaska u Srbiju na osnovu falsifikovanih ličnih dokumenata. Kako su tada mediji pisali sumnjalo se da je u Beograd došao kako bi likvidirao Luku Bojovića.

Prilikom pokušaja ulaska u Srbiju on je pružio na uvid policijskim službenicima falsifikovana dokumenta, pa je posle provere zadržan i priveden.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je pritvor zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, a nakon izvršenih dodatnih provera, putem Interpola je utvrđeno da se radi o osuđenoj osobi, koju BiH potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora.

Ranije je osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bekstva Interpol je za njim raspisao poternicu. Uhapšen je u januaru 2018. Godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK.

Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je po odluci Kantonalnog suda u Tuzli pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bekstvu te je za njim bila raspisana poternica.

Mehić je, navodno, imao i štek stan u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija