• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.09.2023

09:22

Glumica svedočila protiv Mike Aleksića! Kad me je poljubio, mislila sam da je test

Informer

Vesti

Glumica svedočila protiv Mike Aleksića! Kad me je poljubio, mislila sam da je test

Podeli vest

Glumica Milena Radulović svedočila je juče u Višem sudu u Beogradu protiv bivšeg profesora glume Mike Aleksića, kog je sa još šest devojaka optužila da ih je sve seksualno zlostavljao dok su bile polaznice njegove škole "Stvar srca". Radulovićeva je kazala da ju je Aleksić prvi put poljubio i silovao prstima kad je imala 17 godina, kao i da ju je tukao pred celom grupom!

Milena se, inače, juče pojavila u sudu u pratnji advokata i dečka Ognjena Jankovića, frontmena grupe "Beogradski sindikat". Podršku u Palati pravde pružili su joj i prijatelji glumci, među kojima je bio i Milan Marić.

Foto: Maša Banđur

Milena Radulović na suđenje došla sa dečkom Ognjenom Jankovićem frontmenom "Beogradskog sindikata"

 

Rasprava u sudnici

Početak suđenja obeležio je skandal, kad je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević ušao u oštru raspravu sa sudijom, koji ga je u jednom trenutku prekinuo zapretivši mu kaznom, nakon čega je odredio pauzu da bi se "strasti" smirile.

Jakovljević je potom ispitivao Milenu Radulović šta je po zanimanju, da li je radila scenario za seriju, s kim je sve razgovarala pre nego što je prijavila Aleksića, kao i da li je tačno da je više puta planirala da se suoči sa bivšim profesorom glume, ali da mu nikada ništa nije rekla sve dok nije podnela prijavu protiv njega.

Foto: Maša Banđur

Advokat Zoran Jakovljević provocirao glumicu

 

- Više puta sam ga tokom tih radnji molila da prestane i da mi to ne radi. Kasnije, kada sam ga silom prilike sretala, želela sam samo da pobegnem od njega - odgovorila je Radulovićeva, pa se osvrnula na trenutak kad je odlučila da prijavi Aleksića zajedno sa još nekoliko njegovih bivših učenica:

- Bilo je mnogo više žrtava nego što je navedeno u optužnici, ali neke od njih nisu želele da govore javno o tome. Kada me je pozvala J., znala sam da postoji još devojčica, ali obećala sam joj da će ona biti poslednja. Kada smo se okupile, sva deca-žrtve ovog čoveka, rekla sam im da ja više ne mogu da ćutim i da se osećam krivom jer ćutim, a on nastavlja da zlostavlja u sve gorem zamahu. Tada sam odlučila da ga prijavim.

Opisujući kako ju je Aleksić zlostavljao, Milena je ispričala da joj je to prvi put uradio 2012, kad je imala 17 godina, a u to vreme je već šest godina pohađala Mikinu prestižnu školu glume.

- Kada mi se prvi put dogodilo, mislila sam da je poljubac njegov test, možda da li sam dovoljno jaka. Usledilo je penetriranje prstima u moje telo, bila sam uplašena i šokirana. Osećala sam se da me je izdao čovek kome sam verovala, prema kome sam osećala poštovanje i strahopoštovanje. Izgubila sam samopouzdanje, mislila sam da me je kažnjavao, osećala sam se prljavo. A onda su počele pretnje da će, ako progovorim, to sve uticati na mišljenje mojih prijatelja o meni i da ću se ogaditi tadašnjem dečku. Kada sam se prvi put usprotivila, bukvalno me je izudarao i istukao pred celom grupom pod izgovorom da je to vežba - ispričala je Radulovićeva.

Foto: ATAIMAGES

Milena Radulović nakon svedočenja zagrlila oca i zaplakala

 

Ona je istakla da se u to vreme "plašila da izađe iz mreže u koju ju je uvukao Aleksić".

- Imala sam suicidne misli, mislila sam da posle svega što mi je uradio moj život više ne vredi... Plašila sam se Mike Aleksića. Iz odnosa punog poverenja, taj čovek me je povredio kao niko nikada u životu. On je uživao u mom bolu, u plakanju, nisam znala na šta je sve taj čovek sposoban - rekla je Milena.

Mika sve negirao

Podsetimo, Aleksić je uhapšen u januaru 2021, nakon što ga je Radulovićeva prva javno optužila za silovanje, a onda joj se u tome pridružila i koleginica Iva Ilinčić. Mika je provela osam meseci u pritvoru, do septembra 2021, nakon čega je prebačen u kućni pritvor, koji mu je ukinut u martu 2022. Od tada se brani sa slobode.

Optužnica ga tereti za četiri krivična dela silovanje, od toga dva u produženom trajanju, i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

On je od hapšenja tvrdio da su sve optužbe lažne i da mu je sve smešteno.

Ostaje da svedoči još Iva Ilinčić

Od ukupno sedam devojaka koje su Miku Aleksića optužile za silovanje, svedočilo je njih šest, uključujući Milenu Radulović, a ostalo je da se sasluša još glumica Iva Ilinčić. Ona bi trebalo da svedoči 19. oktobra. Iva je, inače, jedina pored Milene koja je javno, u medijima, optužila bivšeg profesora glume za seksualno zlostavljanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija