• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.09.2023

16:59

Surovo ubijen pred taštinim vratima: Sina mu razneli bombom pet godina kasnije u BMW-u

Informer

Vesti

Surovo ubijen pred taštinim vratima: Sina mu razneli bombom pet godina kasnije u BMW-u

Podeli vest

Na današnji dan pre osam godina ubijen je Paja Stojanović (44). Kao i njegov sin Strahinja, koji je likvidiran takođe u septembru, pet godina kasnije imao je debeo dosije.

Paja Stojanović ubijen je  24. septembra 2015. godine oko 21 sat u zgradi u u naselju Galenika u Zemunu. Napadač je najpre pucao u Stojanovića ispred zgrade trčao je za njim do poslednjeg sprata, ispred vrata stana tasta i tašte, i hladnokrvno i bez greške obavio zadatak.

Paja Stojanović je robijao zbog silovanja, umešan je u pokušaj ubistva, kao i pljačke i tuče.

Foto: printscreen

 

Do danas nije otkriveno ko je ubio Paju Stojanovića, a u jednom trenutku istrage je čak i njegov sin Strahinja dospeo na listu osumnjičenih.

Istražujući smrt Paje Stojanovića, policijski inspektori došli su do novih, šokantnih saznanja da ga je možda likvidirao rođeni sin Strahinja!

Policijske sumnje potvrdila su i dva svedoka koja su tokom pucnjave čuli Stojanovića kako govori ubici: "Nemoj, sine, prestani."

Kako smo tada saznali, motiv za krvavi obračun sina sa ocem mogao bi biti i taj što je Stojanović već duže vreme maltretirao svoju suprugu, a Strahinjinu majku.

- Paja je, navodno, duže vreme tukao i maltretirao svoju suprugu, zbog čega je ona 18. septembra pobegla od njega i otišla kod roditelja u Galeniku. Stojanović je saznao gde se sklonila, pa je u četvrtak uveče, oko 21:30, krenuo u stan kod tasta i tašte kako bi je nagovorio da mu se vrati. Pretpostavlja se da ju je u međuvremenu pozvao telefonom i rekao joj da dolazi po nju. Čekajući nasilnika da zakuca na vrata, neko od majčine bliske rodbine pozvao je Strahinju i rekao šta mu majka preživljava - priča odlično obavešten sagovornik Informera iz istrage.

Foto: Shutterstock

 

Pajin ubica se najverovatnije parkirao ispred zgrade, ali se sakrio iza nekog od obližnjih stabala. Kada je Stojanović izašao iz zgrade, zapucao je u njegovom pravcu. Već tu ga je ranio, ali se Paja okrenuo i uleteo u zgradu. Ubica je krenuo za njim i usledila je dramatična jurnjava. Dok je bežao, Stojanović je ostavljao obilne tragove krvi po stepeništu. Kada se popeo na četvrti sprat, napadač ga je sustigao i tu mu ispalio smrtonosni hitac u glavu. Žrtva je bila pogođena u potkolenicu i u grudni koš, niko nije video ubicu.

Sa druge strane, stanari zgrade u Galenici bili su u šoku.

"Svi smo čuli pucnjeve. Nismo znali da li dolaze iz prizemlja ili sa sprata koliko je to odjekivalo zgradom. Nakon prvog pucnja prišla sam vratima jer nisam bila sigurna o čemu je reč, ali kad sam čula drugi i treći, vratila sam se u sobu. Čula sam samo da je muškarac dovikivao: 'Nemoj, brate, nemoj, molim te'. Niko od straha satima nije smeo da proviri iz stana, ovo je nešto nezapamćeno", rekla je tada stanarka i dodala da je Paja Stojanović povremeno dolazio sa sinovima u posetu tastu i tašti.

Foto: Informer

 

Njegov sin Strahinja doživeo je istu sudbinu 13. septembra 2020, kada je stradao u eksploziji automobila na Novom Beogradu. Osumnjičeni Milivoje L. iz Gradiške aktivirao eksplozivnu napravu koja je bila ispod vozačevog sedišta BMW X5. Strahinja je poginuo, a njegova devojka i saputnica u automobilu Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (49) je preživela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija