• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

30.10.2023

08:28

Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu: Svedok otkriva šta su mu vođe naredile da uradi!

Maša Banđur

Vesti

Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu: Svedok otkriva šta su mu vođe naredile da uradi!

Podeli vest

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se, a kao svedok pozvan je Ilija K. koga je svedok-saradnik u ovom postupku Srđan Lalić označio kao osobu koja je sa njim nabavljala telefone sa Skaj aplikacijom za ovu organizovanu kriminalnu grupu.

Nastavak suđenja zakazan je dana u 14.30 sati u Specijalnom sudu u Beogradu.

Inače, kako se sumnja, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića preko aplikacije za tajnu komunikaciju Skaj, za koju su misili da ne može da se prisluškuje ili "razbije" od strane policije, razmenjivala je i fotografije mučenja i ubijanja.

Kako smo ranije pisali, istražitelji su došli u posed 50 jezivih fotografija.

Na prethodnim suđenjima ispitani su svedoci, kao i oštećeni I.S. kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan. 

Tokom svedočenja I.S, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a kasnije je sudija rekla da je naloženo njegovo psihijatrijsko veštačenje. 

S obzirom da je psihijatrijsko veštačenje završeno, trebalo bi branioci i okrivljeni da nastave njegovo ispitivanje.

Foto: Marko Đoković

 

Pre oštećenog, krajem septembra devetoro pripadnika ove grupe otkazalo je punomoćje advokatima, nakon čega su se Belivuk i Miljković javili da im je loše i tražili da ih pregledaju doktori. 

Nakon što je sedam pripadnika grupe pregledala ekipa Hitne pomoći, suđenje je isti dan nastavljeno. 

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

Ime Ilije Kovačevića već je pominjano u sudnici u Ustaničkoj ulici i to dok su okrivljeni Marko Miljković i Veljko Belivuk ispitivali Srđana Lalića, a u vezi sa Skaj aplikacijom.

Foto: Maša

 

Miljković: Precizirao si da Ilija Kovačević nije član naše grupe jer nije prodavao drogu, samo se bavio telefonima?

Lalić: Nije primao naloge od tebe i Veljka. 

Miljković: Nije se nikada čuo sa nama?

Lalić: To ne znam, možda ste se dogovarali da kupite cveće jedan drugom. 

Belivuk: Posle našeg hapšenja, jel znaš da je uhapšen Ilija Kovačević? 

Lalić: Znam. 

Belivuk: Jel znaš šta je pronađeno kod njega? Kada bih ti rekao da je kod njega pronađeno vatreno oružje? Rekao si da se Kovačević nije bavio kriminalom. 

Lalić: Njegov otac se bavio kriminalom i ubijen je, on se ne bavi, ne bi znao ni da koristi pištolj. Možda je ostao od oca, biće vam jasno kada vidite Kovačevića.

Foto: Foto arhiva

 

Kako je Informer ranije pisao, biznismen Zoran Kovačević Koča (39), bivši bokser, kockar, specijalista za barbut i vlasnik nekoliko najuglednijih kockarnica i sportskih kladionica u Srbiji, likvidiran je pre tačno 25 godina.

U mladosti je bio uspešan bokser "Partizana", a kasnije u vezi sa Svetlanom Cecom Kitić, najboljom svetskom rukometašicom svih vremena.

Kovačević je ubijen 17. maja 1998. godine u voždovačkom naselju Braće Jerković, dok je pokušavao da startuje svoj automobil i to ispred kuće Kitićeve u ulici Ignjata Joba, gde su zajedno živeli.

Ubistvo su počinila dvojica napadača, koji su ispalili u Koču nekoliko metaka iz automatske puške. On je pokušao da se spasi, bacajući se na suvozačevo mesto, ali su egzekutori mirno obišli njegov "BMW 318" i nastavili da pucaju sve dok se nisu uverili da je mrtav.

U beogradskom podzemlju ovo ubistvo je okarakterisano kao nastavak kockarskog obračuna, a takođe se spekulisalo da Kovačević nije slučajno ubijen pred Svetsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj, jer se očekivalo da bi preko lanca kladionica zaradio milione.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Braćo ko će da ga reši?"! Svedok okrivljeni otkrio sve o likvidaciji Zdravka Radojevića: "On je prošao najbolje od svih"
Jezivi detalji

"Braćo ko će da ga reši?"! Svedok okrivljeni otkrio sve o likvidaciji Zdravka Radojevića: "On je prošao najbolje od svih"

Navijač Crvene zvezde Zdravko Radojević ubijen je 30. oktobra pre tri godine u Ritopeku, a za ovaj monstruozni zločin optuženi su pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Njegov DNK pronađen je u ovoj kući strave, a sve detalje ubistva otkrili su svedoci-saradnici u poistupku protiv klana, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin.

30.10.2023

07:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija