• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Avaz

31.10.2023

11:38

Veljinim vojnicima produžen pritvor! Uhapšeni u luks kuli u Sarajevu, hteli da se sklone od "problema" u Srbiji

Informer/društvene mreže

Vesti

Veljinim vojnicima produžen pritvor! Uhapšeni u luks kuli u Sarajevu, hteli da se sklone od "problema" u Srbiji

Podeli vest

Dušanu Jovanoviću Gibi koji se dovodi u vezu sa vračarskom kriminalnom grupom i Darku Duloviću, uhapšenima sredinom septembra u "Sarajevo Toweru", produžen je pritvor za naredna dva meseca.

Jovanović i Dulović nalaze se u pritvorskoj jedinici KPZ Zenica. Njih dvojica su prilikom hapšenja imali lažna dokumenta, zbog čega su i optuženi.

Siniša Derganc, advokat koji zastupa Jovanovića, kazao je za "Avaz" da su planirali potpisivanje sporazuma o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali da to još nije realizovano.

- Mi smo predlagali sporazum i insistirali na tome sve vreme, međutim, Tužilaštvo čeka da se, putem međunarodne pravne pomoći, dostavi dokumentacija iz Srbije o njihovim ličnim podacima. To je razlog što čekamo. Rečeno nam je, čim dođe ta dokumentacija, da ćemo pristupiti realizaciji sporazuma - kazao je advokat Derganc.

Priznali delo

Jovanović i Dulović su ranije dali izjavu u Tužilaštvu KS da su došli u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme jer su imali problema u Srbiji.

- Predložićemo sporazum kako bi oni dobili adekvatnu kaznu za delo za koje su uhapšeni i za koje postoje očigledni dokazi da su počinili, što uopšte nije sporno. Oni su priznali i postoje drugi materijalni dokazi da su počinili to krivično delo - rekao je ranije za "Avaz" advokat.

Pritvor im je ranije bio određen zbog opasnosti od bekstva, uticanja na svedoke i opasnosti da će ponoviti ovo krivično delo.

Podsetimo, Jovanović i Dulović su dobro poznati istražnim organima u Srbiji, a Jovanovićevo ime vezuje se za klan Veljka Belivuka i vračarski klan, koji su usko sarađivali sa kavačkim klanom iz Kotora. Duloviću se u Beogradu sudilo za ubistvo Siniše Milića, vozača Filipa Koraća, ali je on pravosnažno oslobođen ovih optužbi.

Luksuzni kompleks leglo kriminala

Zanimljivo je i da je sarajevska policija juče izvršila pretres u više stambenih objekata u luksuznom kompleksu "Sarajevo Tower", a tom prilikom je slobode lišen 39-godišnji muškarac E.Dž. iz Sarajeva.

Pretresima je pronađeno i oduzeto 8 kilograma spida, 4 kilograma marihuane, dve laboratorije za ilegalnu proizvodnju marihuane, sa ukupno 102 stabljike, 200 grama kokaina, dve puške, dva optička nišana, jedan pištolj, 43 komada municije, keš u evrima i markama, profesionalni alat za obijanje brava...

Upravo u tom elitnom kompleksu su uhapšeni državljani Srbije Dušan Jovanović i Darko Dulović. Posle hapšenja se spekulisalo da su u Sarajevu boravili radi pripremanja likvidacije, a sarajevski mediji su objavili da im je, navodno, meta bio estradni menadžer Šmrk. Međutim, krivična prijava protiv njih dvojcie podneta je samo za falsifikovanje dokumenata.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Belivukove ubice saslušane u tužilaštvu u BiH! Zakupili ceo sprat u "kulama Sarajevo" pa pohapšeni, njihov advokat kaže: "Imali su problema u Srbiji pa su se malo sklonili"
Tražili poligraf

Belivukove ubice saslušane u tužilaštvu u BiH! Zakupili ceo sprat u "kulama Sarajevo" pa pohapšeni, njihov advokat kaže: "Imali su problema u Srbiji pa su se malo sklonili"

Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koje su specijalci, u saradnji sa Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), sredinom septembra uhapsili u "Sarajevo Toweru", došli su u taj kako bi se sklonili na određeno vreme od problema koje su imali u svojoj državi, potvrdio je za “Avaz” Siniša Derganc, advokat iz Istočnog Sarajeva koji zastupa Jovanovića.

10.10.2023

11:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija