• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

08.03.2024

17:02

Belivuk odsekao glavu Budimirovom kumu! Stravični detalji otmice i ubistva Zdravka Radojevića

PrintScreen/Društvene mreže, Marko Đoković

Vesti

Belivuk odsekao glavu Budimirovom kumu! Stravični detalji otmice i ubistva Zdravka Radojevića

Podeli vest

Pred Specijalnim sudom u Beogradu trenutno se pregleda materijal sa "Skaja" vezano za ubistvo Zdravka Radojevića, jedne od sedam žrtava zloglasnog klana Veljka Belivuka. Radojević je ubijen u oktobru 2020., takođe u "klanici" u Ritopeku.

Prvo su prezentovane fotografije na kojima se vidi grafit "Zdravko p***a", a onda i poruke koje je navodno Radojević razmenjivao sa nepoznatom osobom i u kojima piše da će "da ih pobije sve".

- Deci ću im vaditi oči za ovo. Sa fantomkama izašli - piše on i dobija odgovor da se ne nervira i da će "završiti to".

- Sad sam zvao da im poručim da ću im oči vaditi za ovo - stoji u narednoj poruci.

Precrtali bratov grafit

Potom su prikazane slike Radojevića na planini, sa sinom, ali i njegovog automobila.
Tužilac je upitao okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina šta zna o tim porukama i slikama.

- Znam da je bio isprovociran precrtavanjem grafita za pokojnog brata. Znam da su pričali da on zbog toga hoće, ako ne nađe Marka Budimira, da mu udari na ženu i decu. Ja sam znao za Zdravka iz priča Budimira, ali sam ga video tek kada smo ga na prevaru zarobili u kući u Ritopeku. To na slikama je on, u njegovom ubistvu sam učestvovao - odgovorio je Hrvatin.

- Jel' vam poznato nešto oko ovog automobila? - usledilo je sledeće pitanje.

- Tu sam sliku dobio pre plana za otmicu, od Miloša Budimira. Mislim da su bili u inostranstvu kada mi je poslao sliku tog 'mercedesa' S klase da pita da li hoću da idem da mu postavim eksploziv. Rekao sam da hoću, ali se odustalo. To je njegov 'mercedes' - potvrdio je okrivljeni saradnik.

Saradnik Srđan Lalić otkrio je da je Radojević ove poruke, u kojima se žali da je prežvrljan grafit, razmenjivao sa istaknutim članom "škaljarskog klana" Đukićem ili Vukadinovićem:

- Mi smo došli u posed tih poruka, često smo dolazili do tih poruka. Njihovu komunikaciju smo više puta imali priliku da vidimo. Vidite ostrašćenost u njima i zato su nekada reakcije bile kakve su bile.

Foto: MUP Srbije

Industrijska mašina u kojoj su mleveni ostaci žrtava

Pokojni Radojević bio je kum Miloša Budimira. Prema rečima okrivljenih saradnika tokom istrage, Miloš i njegov brat Marko su radili sa Zdravkom drogu u počecima.

- Došli su do saznanja da je Zdravko na kontrastrani, da ima bliske kontakte sa 'škaljarima' i da je hteo da radi o glavi Marku Budimiru, koga je mrzeo. Radojević je bio iznerviran, jer je verovao da su članovi grupe išarali mural njegovog brata, ubijenog navijača Crvene zvezde, pa je pretio da će da ih ubije. Zbog toga su rešili da ga likvidiraju - potvrdio je Hrvatin. 

Marko Miljković je, predstavljajući se kao prodavac oružja, namamio Radojevića da se nađe kod parkinga "Laste" u blizini auto-puta Beograd-Niš sa Nebojšom Jankovićem, članom grupe koji ga je odvezao do Ritopeka.

Prilikom ove otmice bili su veoma oprezni, dva automobila pratila su Jankovića i Radojevića kako bi bili sigurni da ih niko ne prati, dok je jedan išao ispred njih i proveravao bezbednost putanje. 

Odao ih DNK

Radojevića su vezali, ispitivali i tražili da otključa svoj kriptovani telefon kako bi videli s kim je sve u kontaktu. Kada je Hrvatin došao u kuću, zatekao ga je uplašenog:

- Veljko Belivuk je rekao ovako: 'Ajmo, braćo, ko će da ga reši?'. Miloš je odmah odgovorio: 'Ja neću, kum mi je'. Onda je šef odlučio da sam to obavi sekirom. Preciznim jakim udarcem Belivuk je ubio Zdravka. Kod ovog ubistva, zaboravili su da prostoriju oblože najlonom.

 Radojevićevo telo su, poput tela ostalih žrtava, isekli i samleli u mašini, a potom bacili u Dunav. I pored toga, policija je u kući pronašla njegov DNK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija