• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

03.06.2024

21:52

"Škaljarci" planirali novi napad na Zvicera! "Moram da nam saznam samo kako je obezbeđen, jer on na piš.nje ne ide bez pratnje"!

printscreen Libertas

Vesti

"Škaljarci" planirali novi napad na Zvicera! "Moram da nam saznam samo kako je obezbeđen, jer on na piš.nje ne ide bez pratnje"!

Podeli vest

Šefovi "škaljarskog" klana platili su dva miliona evra da osumnjičenima koji su uhapšeni posle pokušaja atentata na vođu "kavačkog" klana Radoja Zvicera u Kijevu, u pritvoru budu obezbeđeni uslovi "kao u Hajatu", otkrila je presretnuta Skaj komunikacija.

Kako prenose crnogorske Vijesti, dva meseca nakon ranjavanja Zvicera, pokojni Mile Radulović zvani Kapetan i izvesni dr Lima na Skaju, dogovarali su detalje predaje novca policajcu iz Ukrajine kog su plaćali.

Podsetimo, posle pokušaja atentata Zvicera 26. maja 2020. koji je sprečila njegova supruga Tamara Zvicer koja je zapucala na napadače, uhapšeni su Crnogorci Stefan Mandić Đukić i Emil Tuzović, kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović.

Radulović kog su kasnije, kako se sumnja, oteli i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dogovarao je da se Đukiću i Tuzoviću obezbede kriptovani telefoni, a sa policajcem su dogovarali i da budu pušteni na slobodu.

Foto: printscreen/https://detective-info.com

Zvicera je spasila supruga Tamara koja je pucala na napadače

Iz konverzacije Radulovića i osobe čiji nadimak na Skaju je bio dr. Lima, proizilazi da su korumpiranom policajcu novac predavali i u Amsterdamu.

- Poslaćemo 3 telefona i 50 soma, poslali smo prošle nedelje 50, rekli smo mesečno 10, tako ćeš im reć. Dobiće ovaj put 50 i 3 Sky sad, tako je.. Drugo, imam vezu sa Zvoncetom, spojićemo Nišlije čim dobiju Sky, napiši mi šta sam preskočio da ti kažem. Pandur mora da se proceni, vi svi da ga procenite.. Da li može da mu se veruje za ovo što dajemo pare, kaucija i plus 2 mil - šalje Radulović Baraninu 25. jula 2020. godine.

Sutradan ga obaveštava i da će mu javiti kada će “putnik doneti pare i telefone”

Među zahtevima koje ispostavljaju tom policajcu je i da optuženi budu u istoj zatvorskoj sobi.

- Jeste sad zajedno? Vidiš sve što kažu ispoštuju - piše Radulović istog dana.

Foto: detective-info.com.ua

Stefan Đukić je jedan od uhapšenih atentatora

A onda od Đukića, koji je sudeći po komunikaciji dobio Skaj telefon u pritvoru, traži šta da prenese policajcu:

- Objasni panduru da ćemo poslat zahtev i da nas prihvati danas, sutra, nakasnije u ponedeljak”...

Inače, Zvonce kog pominju u komunikaciji je Pink Panter Milan Ljepoja, kog su kao i Radulovića pripadnici Belivukovog klana kasnije, kako se sumnja, ubili.

Radulović i Đukić, kako prenosi crnogorski portal, u komunikaciji raspravljaju i o pokušaju ubistva Zvicera u Kijevu, a Radulović konstatuje da nema nazad i dogovaraju da “dovrše taj posao”.

- I da si ga pustio da prođe sa onom kapuljačom, kiša, ne idi ništa sa strane, i sa leđa izleteo u glavu jedan - kraj. Al’ nema nazad i to je tako brate i nema sta da misliš... I vidi brate, imaš Skaj, što manje kontakta sa drugima... Mi imamo da vas izvučemo od tamo i to je to. Porodica, Čili, ne znam kog još ima, Trkač ili ko i to je to brate... No uteče to go.no tu, uhh kakve smo mi nesreće, 5 kom brate i prežive... Nas kršom da gađaju ginemo! Uhhh. No brate sj..ali smo se alatom, najgore mi to što nije radio onaj automat dobri bez kundaka. Probam da ne mislim, ali jače od mene da žuto go..o prežive onako... Da brate, no nas Stakleni pomuti sa prigušivačima. Moram da nam saznam samo kako je obezbeđen, jer on na piš.nje ne ide bez pratnje - piše u poruci.

- Znači onu adresu isti, kancelarija od advokata onog - pita Radulović i traži od Đukića da "Čečenu skrene pažnju da ne komunicira sa previše osoba":

- I Čečena da čujem, samo vidi da se ne čuje sa svakim. Ne valja da se pročuje dolje da imate uslove i da išta radimo da vas oslobodimo, doći će do murije! Popričaj sa njim da se ne spaja sa svakim i da se priča ne prospe oko kaucija i svega. Molim te.

Radulović više puta pominje novac koji se šalje policajcu, a tokom jednog od razgovora od Đukića traži i da ga kontaktira...

- Napiši crnom murijašu ovako - da ne treba da brine ništa. Da tvoji drugovi rade kako smo se dogovorili. Da nema razloga da razmišlja i da sve idemo preko njega i da isto očekujemo sa njegove strane da ispoštuje dogovor. Samo jako brate! Pokorio si UKR. Tu možemo svašta ako sve bude kako treba. Čak i go.no da oderemo žuto.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera i dalje su u pritvoru. Posle njihovog hapšenja, ukrajinske službe saopštile su da su u tu državu ušli početkom maja 2020. Kobnog dana, Zvicera su sačekali u blizini zgrade u kojoj je živeo i pucali na njega.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija