• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.06.2024

11:33

"Naš Jakovac postao je Jaukovac"! Meštani sela u kome je Aleksa Milojević pobio porodicu: "Nije ispoljavao ni veliku radost ni tugu"!

Google map/Društvene mreže

Vesti

"Naš Jakovac postao je Jaukovac"! Meštani sela u kome je Aleksa Milojević pobio porodicu: "Nije ispoljavao ni veliku radost ni tugu"!

Podeli vest

Aleksa Milojević (22) iz Knjaževca koji je, kako se sumnje, ubio bolesnog oca Predraga (60), babu Sarajevku (83) i nepokretnog dedu Miloša (81) u četvrtak popodne u porodičnoj kući, šokirao je sve, a najviše njihove rođake i komšije u selu Jakovac nadomak grada koji su sa knedlom u grlu pokazali imanje ubijenih.

Trostruki zločin, podsetimo, dogodio se u četvrtak oko 16 sati nakon svađe ukućana. Naime, osumnjičeni Aleksa Milojević je iz dedine legalne lovačke puške ubio oca u hodniku kuće, a babi Sari i dedi Mići, kako su ih zvali, presudio je dok su gledali televizor. Na saslušanju mladić je priznao zločin, ali nije iznosio detalje, "jer je bio pod stresom." Njemu je određeno zadržavanje do 30 dana.

Kako nam kažu meštani sela Jakovac, oni su zanemeli i ostali bez reči kada su čuli šta se dogodilo sa Milojevićima. Naši sagovornici mahom su širili ruke, sležući ramenima sa suzima u očima na sam pomen članova porodice Milojević.

Foto: Informer/društvene mreže

Posle zločina mirno komšijama rekao šta je uradio

- Naš Jakovac postao je Jaukovac! - moglo se čuti od naših sagovornika, a meštanka Biserka Simonović tvrdi da su ubijeni bili divni ljudi, ali im je bolest i starost u kombinaciji donela loše dane. Ona je novinarima bila neka vrsta vodiča kroz selo gde nam je pokazivala koliko su imanja Milojevići imali.

- Oni su radni ljudi, zato su i otišli u Nemačku. Tu im je stara kuća, a posle su kupili još tri kuće. Momak Aleksa je divan momak, evo u ovoj kući na terasi je bio sa društvom za 1. maj. Nisam mogla ni da slutim da će se ovako nešto dogoditi - objašnjava ova baka i pokazuje nam koje su kuće kupili i počeli da doteruju jer je svako od muških glava trebalo da ima svoju kuću.

Ovo selo, iako se nalazi na dvadesetak kilometara od Knjaževca veoma je uredno i lepo sređeno, gde se može primetiti da meštani itekako vode računa o okućnicama.

Foto: Društvene mreže

Bolesnog oca Peđu je ubio u hodniku kuće

Nakon obilaska imanja porodice Milojević, u selu nailazimo na rođaku ubijenih i uhapšenog Alekse koja za Kurir kaže "da se ježi kada pomisli šta se dogodilo u Knjaževcu."

- Sara i ja smo se mlade udale ovde i mnogo smo se družile. To je bilo prelepo druženje. Ja od kada sam čula šta se dogodilo, pijem vanredno lekove za smirenje jer sam se mnogo potresla - kaže gospođa Nata Živković i iz kuće iznosi fotografije iz porodičnih albuma kako bi nam pokazala ubijene.

- Oni su za mene bili svi super ljudi. Momak Aleksa je divan, miran i tih, lepo vaspitan dečak. Nije ispoljavao ni veliku radost ni tugu. Od kada sam čula šta se dogodilo, iz glave mi to ne izilazi, to je veliki stres za mene.

Meštani ovog sela, kako smo već objavili, naveli su da se ubijena baba Sara i deda Mića skoro 30 godina radili u Nemačkoj.

Foto: D.K.

Aleksini deda i baba su dugo godina radili u Nemačkoj i sagradili su nekoliko kuća

- Sa Milošem, ili Mićom kako smo ga zvali ceo život, išao sam u osnovnu školu, ali je on nije završio jer je rano počeo da radi. Kasnije je kao mladić otišao u Nemačku i tamo su Sara i on bili skoro 30 godina. Mića se bavio PVC stolarijom, a i ovde je deci otvorio firmu u kojoj su zajedno radili, dok je Sara u Nemačkoj godinama bila baštovanka, sređivala je parkove. Tokom boravka u Nemačkoj i sinovi su bili sa njima, ubijeni Predrag je povremeno išao tamo i radio, dok im je drugi sin Nenad godinama gore gde živi i radi - rekli su žitelji sela nadomak Jakovca.

- Mića i Sara imali su zajedno preko 2.000 evra penzije, oni su se mučili i zaradili je. Oni su čak i često usmeravali Predraga kako mora da radi i drži firmu, a kada im je firma propala zbog njihovog zdravstvenog stanja baba i deda su uplaćivali penziju sinu, piše Kurir.

Istragu o trostrukom ubistvu vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Aleksa Milojević je, podsetimo, nakon ubistva, izašao na ulicu rekao komšijama da je ubio svoju porodicu, a potom sačekao policiju koja mu je stavila lisice na ruke. Nakon saslušanja u nadležnom tužilaštvu maricom je prevezen u pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija