• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

14.06.2024

14:08

"Borim se detetu za život, a ona je gura": Oglasila se majka koja je počupala nastavnicu u OŠ "Sveti Sava", škola iznela svoj stav

Pexels, Shutterstock

Vesti

"Borim se detetu za život, a ona je gura": Oglasila se majka koja je počupala nastavnicu u OŠ "Sveti Sava", škola iznela svoj stav

Podeli vest

Roditelji učenice trećeg razreda Osnovne škole "Sveti Sava" na Vračaru koji se sumnjiče da su napali zaposlenu u ovoj školi, kako sazanjemo dali su izjave u policiji nakon nemilog događaja.

Za Informer, oglasila se majka devojčice Slađana Lučić kako bi objasnila njenu stranu priče i pojasnila šta se krije iza napada na nastavnicu. 

- Nasilje je nedopustivo! Moram da kažem iskreno šta se desilo, i želim da kažem na početku da prihvatam svu krivicu i odgovornost, jer san napala nastavnicu. Nemili događaj se dogodio na rekreativnoj nastavi na Kopaoniku, ja sam naravno saznala za to da je učiteljica gurnula moje dete, i moja ćerka je pala na svoju drugaricu. Moje dete je bolesno, a koja dijagnoza je u pitanju, ne želim da iznosim, jer zna onaj ko i treba da zna. Da nastavim, sačekali smo decu sa ekskurzije, kada su izašli iz autobusa ja sam dotičnoj prišla i mirnim tonom se obratila. Kada sam rekla čiji sam roditelj, ona je rekla "šta hoćete od mene?", rekla sam da samo želim da porazgovaramo o tome šta se desilo, i da smatram da to nije u redu jer je moje dete moglo da povredi pršljen, a ja joj se od rođenja i danas borim za život! Na naše molbe da razgovaramo, sve vreme je bila drska i nije želela ni da nas pogleda, potom je moj muž prišao i zamolio je za minut vremena, pored toga što je pričala sa drugim roditeljima, rekla je "nemam minut vremena", moj muž je sve vreme bio fin, a onda je na osnovu drskosti njen pukao, i izbio joj telefon iz ruke. On je nju pljunuo, što nije smeo da uradi, a potom je i ona njega. On se okrenuo i otišao, a ja sam ostala i pokušavala da nadglasam sve roditelje koji su se umešali u sve, a ne znam odakle potreba za tim i deca njihova koja su tu bila su bila uplašena, to deca nisu trebala da gledaju. Rekla je kako naše dete ako nije sposobno i zdravo da ide na ekskurziju, ne treba ni da ide! Znate kako, to boli jako mnogo...rekla sam opet da ćemo ići kod direktorke, ali je ona ponovo bila bezobrazna. tada sam je ja počupala, i jeste njen pramen kose ostao u mojim rukama a ona je klekla i nakon toga ustala, a sve kočnice su popustile kada sam pitala šta je moje dete loše uradilo, da li treba u džepu da je nosim? A ona se okrenula i rekla "treba", tada sam pukla i odreagovala srcem. Shvatam da će me ljudi osuđivati, ali ja se borim za svoje dete za koje živim, i da naglasim, niej sitina da sam je šutirala i ne znam šta radila, to ne umanjuje moju krivicu, ali odreagovala sam ponavlja, srcem - rekla je za Informer Slađana Lučić majka učenice trećeg razreda Oš "Sveti Sava".

Foto: prinstscreen/Instagram MUP

 

 

Prema nazvaničnim informacijama dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu još nije pokrenuo postupak protiv roditelja.

Kako tvrdi direktora OŠ "Sveti Sava" Jovana Milenković, pozvana je policija, a obavešten je dežurni javni tužilac. Takođe, pristigla je i ekipa Hitne pomoći kako bi učiteljicu prevezla u Urgentni centar. Protiv roditelja koji su napali učiteljicu će biti podneta krivična prijava.

- Sutra će, kako protokol nalaže, biti obavešten i Centar za socijalni rad - navodi izvor.

Napad je usledio posle incidenta u diskoteci tokom karaoka, što je potvrdila i direktorka škole.

- Devojčica se požalila da ju je učiteljica S. Đ. gurnula kako bi snimila svoje učenike koji su nastupali. Njena koleginica, koja predaje istom odeljenju 3/2, prišla joj je sa učenicom kako bi je opomenula da dete ima karcinom kičme, na šta je učiteljica S. Đ. navodno odgovorila da nije gurnula devojčicu. Prema rečima druge učiteljice, S. Đ. je rekla da, ako je devojčica bolesna, onda treba da ide da se leči. Međutim, S. Đ. je navodno tvrdila da ona nije imala tu informaciju i da bi bolesno dete trebalo uvek da bude pored učiteljice - navela je direktorka.

Oglasilo se tužilaštvo

Dežurni tužialac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešten je o događaju od 13.06.2024. godine oko 19.00 časova koji se dogodio u Beogradu, GO Vračar, ispred OŠ „Sveti Sava“ kojom prilikom je učiteljica prijavila da je verbalno i fizički napadnuta od strane dvoje roditelja učenice te škole.

Policijski službenici PS Vračar obavili su razgovor sa oštećenom učiteljicom, kao i sa D.L. i S.L., pribavljeni su lekarski izveštaji o zadobijenim povredama, pa je dežurni tužilac naložio da se, a nakon što policija prikupi ostale potrebne dokaze, snimake kamera video nadzora i izjava svedoka događaja protiv roditelja D.L. i S.L. podnese krivična prijava redovnim putem zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 Krivičnog zakonika.  

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnji neophodne za utvrđivanje tačnog i potpunog činjeničnog stanja, nakon ćega će doneti odluku o daljem postupanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đurić se susreo sa ministrom inostranih poslova Uzbekistana
Politika

Đurić se susreo sa ministrom inostranih poslova Uzbekistana

Šef srpske diplomatije Marko Đurić danas je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Uzbekistana Bahtijorom Saidovim potpisao Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlade Republike Srbije i Vlade Uzbekistana, na marginama generalne debate 79. zasedanja Generalne skupštine UN.

23.09.2024

22:20

MUP: Spasioci pojačano prate situaciju na Dunavu
Društvo

MUP: Spasioci pojačano prate situaciju na Dunavu

Vatrogasno-spasilačke jedinice pojačano prate situaciju svojim teritorijama, na osnovu informacija javnih vodoprivrednih preduzeća i najavljenog povećanja vodostaja reke Dunav, kako bi obezbedile pravovremeno preventivno delovanje.

23.09.2024

20:25

TV

Da li će se Samit za budućnost završiti bez budućnosti? Male države EU počinju da se bude i bune!
Live TV

Da li će se Samit za budućnost završiti bez budućnosti? Male države EU počinju da se bude i bune!

Da li je došlo vreme da se sruši svetski sistem? Ko je kriv za sukobe na Bliskom istoku i u Ukrajini? Da li je možda i Boris i čudne poplave koje su se desile, zapravo došle od viših sila? Istok ojačava u odnosu na Zapad. Zapad je u konfuziji, a dešavaju se nekakve čudne stvari u SAD-u. Sve je više zemalja koje žele da pristupe BRIKS-u kao protivteži. Ono što je bitno, to je da svet ne miruje. Čak je i Afrika postala svet koji se budi. Nagoveštaj Trećeg svetskog rata utiče na sve nas. Da li smo izgubili empatiju? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su analitičar Saša Borojević i Milutin Ilić, stručnjak za geopolitiku. Uživo u program javio se i novinar Igor Damjanović koji je komentarisao trenutno stanje na frontu u Ukrajini.

23.09.2024

21:50

Jevreji u panici! Rakete padaju po Izraelu, uvedeno vanredno stanje! Desetine hiljada Izraelaca napustilo svoje domove! (VIDEO)
Live TV

Jevreji u panici! Rakete padaju po Izraelu, uvedeno vanredno stanje! Desetine hiljada Izraelaca napustilo svoje domove! (VIDEO)

Težište rata barem po brutalnosti seli se na Bliski istok. U toku je uništavanje južnog Libana. Samo danas pogođeno je 800 ciljeva Hezbolaha u Libanu. Hezbolah je izbacivao rakete na teritoriju Izraela. Gađa se i u dubinu Izraela. Treba uzeti u obzir da je čitav Izrael veličine Vojvodine. I jedna i druga strana govore o tome da je u pitanju rat do beskonačnosti. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su pukovnik u penziji Miodrag Jevtić i bivši protivterorista Radomir Počuča.

23.09.2024

18:54

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija