• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

25.06.2024

20:59

Jezivi detalji silovanja devojčice (12) u Beču! Među njima su i tinejdžeri iz Srbije, a u porukama otkriven užas!

Shutterstock

Vesti

Jezivi detalji silovanja devojčice (12) u Beču! Među njima su i tinejdžeri iz Srbije, a u porukama otkriven užas!

Podeli vest

Bečke vlasti imaju novi izveštaj u slučaju se*sualno zlostavljane devojčice (12) u Beču, forenzičari su pregledali mobilne telefone petorice navodnih počinilaca i uspeli da vrate izbrisane podatke.

Kako je navedeno, iz njih se može zaključiti da su članovi bande lagali kada su izjavili da su imali sporazumni odnos sa devojkom. Osim toga, istražitelji sada imaju dokaze da ona nije jedina žrtva.

Ovaj slučaj je izazvao ogorčenje pre nekoliko meseci: devojčica, tada 12-godišnjakinja, silovana je tokom dužeg vremenskog perioda u bečkom okrugu Favoriten. Austrijska policija uhapsila je u februaru 17 mladih između 13 i 18 godina.

Foto: EPA

 

Tinejdžeri su sirijskog, turskog, italijanskog, bugarskog i srpskog porekla. Devojčica je bila žrtva se*sualnog napada na stepeništu, hotelskim sobama, privatnim sobama i garažama.

Sredinom maja, jedan od advokata navodnih počinilaca predstavio je Instagram poruke u kojem je žrtva navodno tvrdila da ima 16 godina i da se dobrovoljno sastaje sa tinejdžerima radi se*sa.

U porukama se navodi da je ona navodno pisala prijateljici:

- Ali stvar je u tome što sam to želela i rekla sam ovim momcima da imam 16 godina.

Međutim, forenzičar podataka je sada mogao da dokaže da je lažni nalog kreirao jedan od osumnjičenih počinilaca.

Kako prenosi list "Kronen", veštak je otkrio i druga dokumenta, fotografije i video-snimke koji pokazuju kako su druge devojke se*sualno zlostavljane. „Antos“, kako je grupa sebe nazvala po Antonsparku u Beču koristili su mizogine izraze kada su govorili o devojkama.

Za majku devojke je neshvatljivo da svim optuženima nisu oduzeti mobilni telefoni tokom prvog ispitivanja. Žena opisuje nečinjenje vlasti kao „šamar u lice njenoj ćerki“.

Dok njena ćerka, kako kaže, pati od problema sa spavanjem i uzima lekove, osumnjičeni tinejdžeri su na slobodi, objavio je Heute.as.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beč

pre 3 meseca

Molim vas da detaljnije, preciznije izveštavate o ovako osetljivim vestima. U pitanju su mladi muškarci romskog porekla sa srpskim pasošima. Hvala.

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija