• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

05.07.2024

10:31

Počelo saslušanje u zaječarskom tužilaštvu! Tri svedoka, osumnjičeni i roditelji male Danke stigli u sud

Informer

Vesti

Počelo saslušanje u zaječarskom tužilaštvu! Tri svedoka, osumnjičeni i roditelji male Danke stigli u sud

Podeli vest

U višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u 10 sati počelo je saslušanje svedoka u slučaju male Danke Ilić (2) koja je 26. marta nestala iz Banjskog Polja, a za čije ubistvo su osumnjičena dvojica radnika JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević i Srđan Janković.

Pola sata pre zakazanog saslušanja u zgradu tužilaštva iz pritvora uz velike mere obezbeđenja su dovedeni osumnjičeni Dragijević i Janković, a ubrzo su stigla i tri svedoka koji bi danas trebalo da  daju iskaz.

Foto: V.J.

Dejan Dragijević, doveden u zaječarsko tužilaštvo

 

Kako saznajemo danas će po prvi put iskaz dati Živanka i Rade Trajković iz Banjskog Polja čija se kuća nalazi odmah pored pojate sa koje je 26.marta nestala mala Danka Ilić.

Pored njih izjavu će dati i Velibor Jović koji je tog dana džogirao i video osumnjičene Dragijevića i Jankovića pored deponije gde su kako se sumnja oni bacili telo male Danke.

Foto: V.J.

Srđan Janković posle dva emseca ćutanja negirao da je uopšte video devojčicu

 

Očekuje se da će izjave ovih svedoka otkriti nove informacije koje će dovesti do rešenja misterije događaja iz Banjskog Polja, i eventualno otkriti gde se nalazi telo male Danke.

U zaječarsko tužilaštvo su došli i Dankini otac i majka Miloš i Ivana. 

Foto: Tanjug / printscreen

Današnjem saslušanju svedoka prisustvuju i Dankini otac i majka, Miloš I Ivana

 

Za danas je bilo najavljeno će ponovo biti saslušan i Dejan Dragijević, na sopstveni zahtev, koji se sumnjiči da je ubio malu Danku, ali za sada nije poznato da li će se to i dogoditi. 

Podsetimo osumnjičeni Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila i u policiji su ispričali šta se desilo kobnog dana i kako su prvo službenim vozilom, kojim je upravljao Janković, oborili dete, a onda ga je Dragijević po sopstvenom prizanju zadavio i telo bacio na deponiju. 

Ipak Dragijević je rekao i da je dva dana kasnije telo sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo premestio, ali odbio je da kaže gde. 

Dragijević je istu priču ponovio i u tužilaštvu, ali se Janković prvo branio ćutanjem, a onda je posle dva meseca pristao da odgovara na pitanja tužioca i tada je tvrdio da Danku nikada nije ni video. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija