• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.07.2024

13:31

"TATA, TVOG ZETA SU UBILI SRBI"! Žena teroriste Hajrizija najavila osvetu: Otac joj bio OVK zločinac kodnog imena "Crvena jabuka"!

Društvene mreže

Vesti

"TATA, TVOG ZETA SU UBILI SRBI"! Žena teroriste Hajrizija najavila osvetu: Otac joj bio OVK zločinac kodnog imena "Crvena jabuka"!

Podeli vest

Terorista Faton Hajrizi ubijen je u Loznici nakon što je srpska policija tragala za njim zbog nemilosrdnog ubistva graničnog policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanja njegovog starijeg kolege Vjekoslava Ilića.

Njegova supruga, inače albanska pevačica, Liridona Šalja, oglasila se za albanske medije kada je istakla da ne veruje u smrt svog supruga sve dok ne vidi njegovo telo.

Liridona se u televizijskoj emisiji predstavila kao supruga višestrukog ubice, Hajrizija, međutim, ono što je manje poznato javnosti, jeste da je ona ćerka Remzija Šalje, bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) optuženog za otmicu civila albanske nacionalnosti za koga se sumnjalo da sarađuje sa Srbijom.

 

Foto: Informer/društvene mreže

Hajrizi i Liridona Šalja

 

Ovim povodom ona je putem društvenih medija uputila poruku svom ocu, obraćajući mu se povodom smrti njenog supruga, višestrukog ubice, kao da se nedavna tragedija nije ni dogodila kada je upravo Hajrizi ubio policajca u Loznici.

- Tata, nedostaješ mi da budeš ovde, tvog zeta su ubili Srbi, ali priča će se nastaviti - napisala je prvo albanska pevačica dok danima veliča svoju tugu za teroristom koji je proveo decenije u zatvoru zbog višestrukih ubistava.

 

Foto: Informer/društvene mreže

Hajrizi i Liridona Šalja

 

- Želim da vidim njegovo telo. Fatoni je bio sa mnom na moj poslednji rođendan, a onda se predao. Razgovarali smo čak i kada je bio u bekstvu. Naš plan je bio da zatrudnim i da se vratimo u normalan život. Ne mogu da poverujem da ga danas nema. Ne znam ko mu je punio glavu - pričala je ona.

Liridona je nedavno objavila dosad neviđenu fotografiju Fatona, na kojoj zajednički poziraju sa njegovim roditeljima, međutim ona tvrdi da su svi u neverici i da čekaju Fatonovo telo, jer će ih, kako kaže, samo to uveriti da je on zaista mrtav. 

- Čula sam da treba da prođe dve nedelje da bi telo bilo transportovano u Albaniju. I njegovi roditelj i ja smo u neverici još uvek - rekla je albanska pevačica.

 

 

Zločin koji je počinio albanski terorista, podsetimo, dogodio se 17. jula nešto pre ponoći prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom šoru u Loznici. Policajci Nikola Krsmanović i Vjekoslav Ilić zaustavili su te večeri vozilo tutinskih tablica, marke "mercedes" kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić, kada je osoba koja je bila u tom putničkom vozilu ispalila vatru u njihovom pravcu. 

 

Foto: Foto: Tanja Andrić, Pavle Ivković

Sahrana policajca Krsmanovića

 

Mladi Krsmanović je, nažalost, od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega zadobio teške povrede. 

Ministar policije i potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, oglasio se potom za medije, rekavši da je Krsmanovićev ubica likvidiran, a da se od Nemačke traži da Srbiji izruče Artana Hajrizija, brata Albanca koji je pucao u Loznici zbog laži koje je izneo u javnosti povodom navodne krađe dokumenata. 

- Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta. On mu ih je poslao u Srbiju - rekao je Dačić.

Inače, Faton je ozloglašeni kriminalac koji je osuđen za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfora, pre dve decenije kod Drenice, piše Kurir

Faton je čak devet puta bežao iz zatvora, a poslednji put je to učinio pre nekoliko dana kada se iz zatvora sa Kosova i Metohije gde je izdržavao kaznu, uputio ka Loznici i ubio policajca, a drugog ranio. Ko je bio otac Liridone Šalja?

Ramzi Šalja, poznatiji pod nadimkom Crvena Jabuka, optužen je za ratne zločine, a prema optužnici se navodi da je 1998. godine zajedno sa drugim pripadnicima OVK, uhvatio Hadžija Pertešija u njegovoj kući, jer su sumnjali da sarađuje sa srpskim snagama.

Ona se potom oglasila i putem albanskih medija, spominjući upravo supruga Fatona. Podsećanja radi, Hajrizi se dao u bekstvo nakon što je ubio srpskog policajca, a kada su ga srpski specijalci zatekli u selu Trbušnica, on je ispalio devet metaka ka njima, nakon čega su ga savladali i neutralisali.

Ubica je nakon toga pobegao, a na licu mesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (34) i nemačku ličnu kartu. Međutim, ubrzo nakon toga, iz Nemačke se oglasio Hajrizi, rekavši da mu je brat Faton ukrao dokumenta, što je istim rečima potvrdio i njihov otac.

Do obrta je došlo kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli ubicu koji je odbijao da se preda, pucao je u policajce prilikom hapšenja, nakon čega je likvidiran na mestu gde su ga i pronašli, i to u napuštenoj fabrici nedaleko od mesta gde je ubio policajca Krsmanovića i ranio Ilića.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mitar

pre 1 sat

Njoj i ”tati” zabraniti ulaz u Srbiju! Za tijelo ubice srpskog policajca traziti 100 tijela srba

sledeća vest

Vesti

TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)
Live TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović koju će s Dušanom Mandićem nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je državni sekretar za sport Marko Kešelj.

22.07.2024

12:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Gori šuma na Tari!
Srbija

Gori šuma na Tari!

Na Tari, u veoma nepristupačnom delu, iznad mesta Krtica na putu Perućac -Mitrovac, vatrogasci i zaposleni u NP Tara ulažu velike napore da lokalizuju i ugase požar.

22.07.2024

13:30