• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

15:28

"Čuo sam pucnje, mislio sam da je pljačka"! Evo šta su na suđenju rekli svedoci likvidacije Ranka Radoševića Eskobara (FOTO)

printscreen

Vesti

"Čuo sam pucnje, mislio sam da je pljačka"! Evo šta su na suđenju rekli svedoci likvidacije Ranka Radoševića Eskobara (FOTO)

Podeli vest

"Naručio sam kafu u kafiću na benzinskoj pumpi i nije prošao ni minut od trenutka kada sam seo za sto, kada sam začuo pucnje. Prvo ispred ulaza, a onda i unutra. Mislio sam da je u pitanju oružana pljačka. Zalegao sam i počeo da puzim. Nisam video ko puca. Sve je trajalo vrlo kratko, možda šest ili sedam sekundi".

Ovim rečima očevidac ubistva Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar, Milan Pavlović opisao je šta se 9. marta prošle godine dogodilo u kafiću na benzinskoj pumpi, u koji je sa kolegom svraćao svakoga dana.

Kako je naveo, Radoševića nije poznavao lično, ali ga je redovno viđao u lokalu u kom je i ubijen.

- Pucnji su se čuli prvo napolju, video sam njegovu siluetu kada je utrčao u lokal, a onda su se pucnji čuli i unutra - rekao je Pavlović.

Njegov kolega Uroš Veljković naveo je da je još uvek stajao pored stola i da još nije stigao da sedne, kada su se začuli prvi pucnji.

 

 

- Mislio sam prvo da su petarde, ali kada sam video reakciju kolege, zalegao sam iza neke fotelje. Osetio sam da je neko unutra, a onda su se na pet ili šest metara od mene začuli pucnji. Sve se odigralo munjevito, za svega desetak sekundi, žene koje rade u kafiću su vrištale. Kada su prestali pucnji, malo sam sačekao, ustao i na nekoliko metara video leš, ali tada nisam znao ko je u pitanju. Ne poznajem tog čoveka - rekao je drugi očevidac pucnjave u nastavku suđenja optuženima za ubistvo kojima se sudi pred Višim sudom u Beogradu.

Podsetimo, na početku suđenja optuženi Luka Vučetić (26) koji se sumnjiči da je sa Stefanom Zlatanovićem (28) iz Lebana učestvovao u likvidaciji, priznao je da je učestvovao u ubistvu Radoševića.

Zlatanović, koji se do sada branio ćutanjem, najavio je da je odlučio da na sledećem suđenju zakazanom za 16. septembar "iznese odbranu i objasni šta se dogodilo".

- Hteo sam da se branim ćutanjem, ali sam evo sada odlučio da na sledećem suđenju iznesem odbranu. Trajaće dvadesetak minuta i neću da odgovaram na pitanja, nisam prvi put pred sudom, znam kako ti odgovori mogu da se izvrnu - rekao je kratko danas optuženi Zlatanović.

Osim Vučetića i Zlatanovića, na optuženičkoj klupi danas su sedeli i Marko Pjanović, navijač iz Brčkog i njegova devojka, studentika Azra Šabanović koji se terete da su pomagali ubicama tako što su im obezbedili automobil, a Pjanović i da je Radoševića pod izgovorom da hoće da kupi automobil namamio na pumpu.

 

Foto: Zoran Sinko

Uviđaj nakon zločina

 

Na prethodnom suđenju, oni su negirali krivicu a odbrana jedine devojke među optuženima danas je zatažila da joj bude ukinut pritvor ili zamenjen jemstvom od 25.000 evra, ali je sudsko veće taj zahtev odbilo.

- Azra Šabanović je studentkinja Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, uzoran je student i nije se skrivala, uhapšena je na fakultetu. Izuzetno je mlada, ima samo 23 godine, psihički teško podnosi pritvor u kom je već 15 meseci. Iznela je svoju odbranu, osudila svako nasilje i objasnila da od optuženog poznaje samo svog dečka Marka Pjanovića - rekao je njen branilac tražeći da joj pritvor bude ukinut, ali je sud to odbio.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dvojica optuženih za ubistvo su noseći hirurške maske preko lica ispalili nekoliko hitaca u Radoševića koji je stajao ispred benzinske pumpe. Kada je pokušao da pobegne u kafić, za njim je prama optužnici utrčao Zlatanović i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, zbog čega je Radošević pao na pod.

Zlatanović mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. 

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke „Golf 4 karavan“ koje su potom zapalili u naselju "Petlovo brdo" piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija