• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2024

21:40

Stigli rezultati veštačenja u slučaju Danke Ilić! Analizirali noževe, motornu testeru, a ovo su nađeni tragovi

Informer

Vesti

Stigli rezultati veštačenja u slučaju Danke Ilić! Analizirali noževe, motornu testeru, a ovo su nađeni tragovi

Podeli vest

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru stigli su rezultati analize svih predmeta uzetih iz kuća i dvorišta dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2).

Stručnjaci su četiri meseca analizirali DNK tragove sa više od 100 predmeta iz domova Srđana Jankovića (50) u selu Luka i Dejana Dragijevića (50) u selu Zlot.

Izvor iz istrage objašnjava da su ovi predmeti analizirani ne bi li se na njima pronašao biološki trag devojčice, koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a što bi bio dokaz protiv uhapšenih.

- Istražitelji su posle hapšenja Jankovića i Dragijevića iz njihovih domaćinstava odneli gomilu oruđa, odeće i obuće. Sve to bilo je poslato na veštačenje u Beogradu. Ono što su istražitelji očekivali da će pronaći, jeste biološki trag devojčice - kaže izvor i dodaje:

 

Foto: Foto: Shutterstock, Društvene mreže

 

 

- Stručnjaci su, između ostalog, analizirali i garderobu i obuću osumnjičenih, ali i deo tepih staze koja je stajala kod ulaznih vrata u kući jednog od uhapšenih. Veštačeno je i svo oruđe, alat i hladno oružje koje je moglo poslužiti za skrivanje devojčicinog tela. U pitanju su motorna testera, sekire, dva velika noža za klanje svinja i slično.

Prema rečima našeg sagovornika, ni na jednom analiziranom predmetu nisu pronađeni DNK tragovi Danke Ilić.

- Na motornoj testeri nisu nađeni ni ljudski ni životinjski biološki tragovi, dok su na noževima nađeni samo tragovi životinjske krvi. Krv životinje bila je i na sekiri za koju su ukućani kazali da su njome klali živinu. Na sekiri su nađeni i tragovi krvi dve osobe. Jedan trag pripada jednom od osumnjičenih, a druga kap krvi pripada rođaku tog osumnjičenog - kaže izvor i objašnjava da nije neobično što su na sekiri izolovani tragovi krvi osumnjičenog.

- On je njome cepkao drva za potpalu i logično je da se radeći njome povređivao - kaže sagovornik.

Što se tiče krvi koja je posle hapšenja nađena na pantalonama jednog od uhapšenih, radi se o njegovoj krvi.

 

 

- Iako se pretpostavljalo da je krv devojčice na pantalonama, odnosno radnom odelu osumnjičenog, analize su pokazale da to nije slučaj. Takođe, i krv koja je nađena u službenom automobilu osumnjičenih nije Dankina, već jednog od osumnjičenih - kaže izvor upućen u istragu i dodaje:

- Zasad nije nađen nijedan materijalni dokaz koji bi nedvosmisleno teretio Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića za ubistvo Danke Ilić. Tužilaštvo ima rok od još dva meseca da odluči o podizanju optužnice.

Danka Ilić je, da podsetimo, nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, istog dana kada je došla s majkom i bratom da obiđu majčino staro imanje. Desetak dana kasnije, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, radnike borskog JKP "Vodovod" zbog sumnje da su devojčicu, koja je sama izašla na ulicu, prvo udarili službenim kolima "fijat panda", a potom je uneli u vozilo i odneli na deponiju.

Međutim, telo nije nađeno, a istražitelji sumnjaju da su ga osumnjičeni premestili na drugu lokaciju dva dana posle zločina.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić menjali su svoje iskaze tokom istrage. Podsetimo, obojica su u policiji najpre priznala zločin, a na prvom saslušanju u tužilaštvu zločin je priznao samo Dragijević, dok se Janković branio ćutanjem. Međutim, kako je istraga odmicala, prvo je Janković tražio da ga tužilac opet sasluša, a potom je to tražio i Dragijević.

- Na drugom saslušanju obojica su ispričala iste priče. Negirali su zločin i tvrdili da Danku nikada nisu ni videli. Nisu sporili da su 26. marta bili u Banjskom Polju službeno i da su prolazili pored kuće Dankine majke, ali su tvrdili da Danku nisu udarili kolima, niti su je uopšte videli - podseća izvor i napominje da je ovo dodatno zakomplikovalo ceo slučaj, piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 1 sat

Ni jedan jedini trag.Umesto da traze dete u sumi tuzilastvo jurilo karijere jureci ubice.Da ponovo pokrenete pretragu nasli biste dete zivo.Sada svima novinarima,policiji ,tuzilastvu odgovara da je mrtvo jer su uprskali stvar.Svi.

sledeća vest

Vesti

TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija