• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.08.2024

06:41

Osmoro mrtvih za vikend u sudarima širom Srbije: Serija tragičnih saobraćajnih nezgoda zavila našu zemlju u crno

192/printskrin

Vesti

Osmoro mrtvih za vikend u sudarima širom Srbije: Serija tragičnih saobraćajnih nezgoda zavila našu zemlju u crno

Podeli vest

U seriji tragičnih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile proteklog vikenda na putevima širom Srbije nastradalo je osam osoba, dok je dvadesetak njih teže i lakše povređeno.

Kod Sjenice su nastradali otac i ćerka (3), kao i mladić koji je skrivio stravičan udes, dok je kod Žablja poginula devojka, čija je sestra u teškom stanju i lekari se bore za njen život. U ostalim udesima natradali su vozači auta, traktora, motocikla i kamiondžija.

Potresne poruke

Serija tragedija počela je u petak ujutro u Zemunu smrću vozača (58) kamiona "mercedes", koji je iznenada probio bankinu neposredno pre Batajničke petlje i sleteo s puta. Pretpostavlja se da je nesrećni čovek doživeo srčani udar tokom vožnje.

Istog dana oko 21 sat dogodila se užasna tragedija na ulazu u Sjenicu, u mestu Pašino Brdo, kod Sjenice, kada je Dženan Korać, vozeći svoj "mercedes" ogromnom brzinom, krenuo u preticanje kolone i direktno se zakucao u "audi", u kojem je bila petočlana porodica Fehratović iz Novog Pazara, koja se kobne večeri vraćala iz Sarajeva. Hasredin Fehratović (42), koji je bio za volanom "audija", i njegova trogodišnja ćerka Taira, izgubili su život, dok su Hasredinova supruga, starija ćerka i sin teško povređeni. Nastradao je, takođe, i Dženan, koji je divljačkom i bahatom vožnjom skrivio tragediju.

Foto: društvene mreže

ilustracija

 

Zastrašujuća poruka pre tragedije u Sjenici

Rođaci i prijatelji stradalih Fehratovića iz Sjenice i Novog Pazara u šoku su zbog tragedije i sa zebnjom iščekuju vesti o zdravstvenom stanju Hasredinove starije ćerke, koja je u teškom stanju u bolnici. Za vozača "mercedesa" Dženana Koraća, koji je skrivio tragediju, pri čemu je i sam nastradao, kažu da je ranije često divljao kolima, po čemu je bio poznat u Sjenici. Dženan je pre tragedije na svom Instagram profilu objavio zastrašujuću poruku:
"Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao!"


Stradali otac i ćerka ispraćeni su u subotu na večni počinak na lokalnom groblju, a žitelji Novog Pazara i Sjenice oprostili su se od njih potresnim porukama na društvenim mrežama.

"Radiš, mučiš se i stvaraš porodicu. Odeš na odmor da malo predahneš, a onda se desi ovakva tragedija. Neko je sebi dao pravo da vozi opasno i na kraju je ugasio tri života", objavio je na Fejsbuku porodični prijatelj Fehratovića.

Užasna tragedija dogodila se i u subotu na putu Žabalj - Čurug, gde je nastradala devojka K. F., a njena sestra I. F. (21) zadobila je teške povrede. Njih dve bile su u autu i direktno su se sudarile sa drugim kolima, u kojima je povređeno još pet osoba.

Foto: prinstscreen/Instagram

ilustracija

Očevici kažu da je tragediju zapravo skrivio vozač trećeg vozila, usled čije vožnje je jedan auto naglo prešao u suprotnu traku i došlo je do direktnog sudara sa drugim autom. Policija je obavila uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće, ali iz MUP-a se do zaključenja ovog broja Informera nisu oglasili sa preciznijim informacijama.

Porodica nastradale devojke zavijena je u crno i sada čekaju informacije o zdravstvenom stanju njene sestre, koja je u kritičnom stanju prebačena u Urgentni centar u Novom Sadu.
- Njih dve su bile vezane, svuda su išle zajedno... Velika tragedija je zadesila ovu porodicu - kazao je prijatelj ove porodice.

Foto: Informer/društvene mreže

ilustracija

Očevidac tragedije ispričao je da je odmah posle sudara zaustavio vozilo i krenuo da pomogne povređenima.
- Prišao sam prvo jednom autu i video da devojka za volanom ne daje znake života, dok je njena saputnica bila živa, ali u teškom stanju. Onda sam otrčao i do drugog vozila. Jedna baka je bila za volanom, krenuo sam da je izvlačim kroz prozor, kad mi je njena saputnica sa suvozačkog sedišta rekla: "Imam tri ćerke pozadi, izbavi prvo njih." Suze su mi krenule, krenuo sam da lomim prozor i vrata kako bih došao do njih... - ispričao je očevidac.

Mortus pijan

Serija nesreća nastavljena je u subotu oko 13 sati u mestu Bojanići na Ibarskoj magistrali, na deonici Kraljevo - Raška, nedaleko od varošice Ušće. Vozač automobila niških registracija nastradao je prilikom direktnog sudara sa autobusom koji ima podgoričke tablice. U ovom udesu povređen je i suvozač iz automobila, a policija je obavila uviđaj.

Istog dana oko 16 sati nastradao je motociklista na autoputu Beograd - Niš, kod petlje Kolari. On je, prema nezvaničnim saznanjima, izgubio kontrolu, pa je sleteo s puta i udario u zaštitnu ogradu. Hitna pomoć je brzo stigla, ali lekari su samo mogli da konstatuju smrt motocikliste.

Među nastradalima je i vozač traktora Zoran M. (58), koji je izgubio život kada je u njegovo vozilo udario automobil "mercedes", za čijim volanom je bio I. V. (35). Ova tragedija se dogodila oko 21 sat u mestu Zvečka kod Obrenovca, kada je "mercedes" ogromnom brzinom najpre udario u traktorsku prikolicu, pa u traktor, usled čega se ovo poljoprivredno vozilo prevrnulo. Nezvanično saznajemo da je vozač "mercedesa" bio mortus pijan, sa više od dva promila alkohola u organizmu.

U još nekoliko sudara koji su se dogodili proteklog vikenda širom Srbije povređeno je više od deset osoba.

Foto: MUP Srbije

ilustracija

 

Apel MUP: Budite oprezniji, poštujte propise

Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom serije tragedija ponovo apelovalo na učesnike u saobraćaju da budu oprezniji i da poštuju propise.
- Uprkos maksimalnim naporima saobraćajne policije, koja je prošle nedelje pojačala prisustvo na putevima i sprovela međunarodnu akciju pojačane kontrole brzine, dogodilo se više saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom. Imajući u vidu da je od početka jula u saobraćajnim nezgodama poginulo čak 70 osoba, dok je oko 2.000 povređeno, MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost, da budu odgovorni i da poštovanjem propisa pomognu kako bi se unapredila bezbednost na putevima - rekli su u policiji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23