• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

23.08.2024

10:46

Dramatično u nastavku suđenja Urošu Blažiću: Tvojih devet metaka sam progutao i preživeo, ali ti nećeš!

Tanja Andric/drustvene mreze

Vesti

Dramatično u nastavku suđenja Urošu Blažiću: Tvojih devet metaka sam progutao i preživeo, ali ti nećeš!

Podeli vest

Milomir Mijailović, koji je ranjen 4. maja prošle godine u masovnoj pucnjavi u Malom Orašju, svedočio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu kako je Uroš Blažić pucao te noći na njega.

Na pitanje tužioca da opiše situaciju u kojoj je Uroš pucao u njega, Mijailović je rekao da je Blažić stao automobilom ispred njegove kapije:

- Radili smo kapiju, on je stao kolima pa izašao. Ja sam bio malo dalje, sva sreća što sam unuku uveo u kuću. Izašao je i pucao u majstora koji je čučao i brusio nešto. Krenuo sam prema kapiji kad je počeo da puca na mene. Pucao je i na mog brata i Milana Pešića. Pucao je iz pištolja. Metak mi je prošao kroz stomak i karlicu i legao sam. Prošao mi je metak i kroz ruku i zaustavio mi se u grudima. Valjda je mislio da sam mrtav, pa je zamenio okvir i pucao u Jovicu Stevanovića - posvedočio je Mijailović.

Foto: J.R.

Milomir MIjailović ispričao kako ga je izrešetao krvnik

 

S neskrivenim ogorčenjem je istakao za kraj kako se "Blažić setio da su imali incident", a da se "nije setio da ga je on hranio kao mali, kad ga je baba dovodila" i poručio okrivljenom:

- Tvojih devet metaka sam progutao i preživeo, ali ti nećeš! Zapamti da ću te sačekati kad-tad, iako imam 57 godina! 

Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića, na početku iskaza se okrenuo ka boksu u kojem sede Uroš i njegov otac Radiša, kome se obratio ovim rečima: "Ti matori, bedniku jedan!"

- Mi ovde slušamo njihove žalbe, kako su oni loše živeli, ma strašno! Nismo čuli zbog čega je Uroš pobio svu tu decu, mog Marka, sinovca Petra i ranio moju sinovicu. Koga briga šta su oni radili, čije su žrtve bili. Oni su sada monstrumi, ubice. Da li se sećaš kako si mom sinu prosuo mozak? Na rukama sam ga držao četiri sata dok je umirao i zakleo sam se da ću ga osvetiti. Radiša, šta se nisi ubio? Kako te nije sramota, digni glavu! Ti si oficir, šta si, ti si govno! On je, sudija, pobio moju celu familiju, moje unuče, moju celu lozu - u dahu je izlio sav svoj gnev Markov otac.

Foto: Društvene mreže

Marko Mitrović žrtva masovnog ubice

 

Njegova supruga Danijela Mitrović podsetila se kobnog dana, koji je počeo radosno, jer su dobili unuče.

- Ćerka mi se porodila pa smo otišli kod nje u posetu. Marko je najpre otišao u školu, po povratku je i on svratio da vidi bebu. Nije se mnogo zadržao, posle pola sata se vratio kući i izašao sa društvom , da počasti drugare što je postao ujak. Mi smo zaspali, a oko 22.30 nas je pozvala ćerka i javila nam da je Marko ubijen, da je bila pucnjava - kroz suze je govorila ogorčena majka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija