• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

23.08.2024

11:16

Kletva očajne majke: Blažiću, skote, želim ti 50 dana teške muke pre smrti!

Masha Bandjur/Tanjug

Vesti

Kletva očajne majke: Blažiću, skote, želim ti 50 dana teške muke pre smrti!

Podeli vest

Roditelji žrtva nastavili su da svedoče na suđenju krvniku Urošu Blažiću koji je 4. maja prošle godine ubio devet, a ranio 12 osoba u svom krvavom piru u sleima Malo Orašje i Dubona.

Vladan Mitrović, otac ubijenog Petra Mitrovića, istakao je pred Specijalnim sudom da njegova porodica nije bila u sukobu sa Urošem i Radišom Blažićem.

- Mi smo ostali uskraćeni za odgovor o tome zašto i Uroševa majka nije uhapšena ako je pronađen njen DNK na municiji - rekao je Mitrović.

Njegova supruga Biljana Mitrović sve vreme je kroz suze pričala je da je njen sin Petar kobnog dana otišao u grad da se vidi s drugaricom i da nije znala da se vratio u selo.

- Pucnje nisam čula, jer sam se tuširala, ali kao svaka majka nisam mogla da legnem dok mi deca ne dođu kući. Suprug je izašao iz sobe, vikao je. Rekao je da ga je zvao Peca i da je rekao: Pobi nas, tata, čovek na Ravnom gaju. Sinovi su sleteli sa sprata, njih dvojica, jer sam vrisnula. Mislili smo da su se potukli, ovo nam nije bilo ni na kraj pameti. Uzeli su neke štake i lopate da idu da ih brane, jer je Peca tako strašno izgovorio to da smo se svi uplašili - rekla je Biljana.

Foto: J.R.

Mesto na kome je Uroš Blažić u Malom Orašju ubio šest mladića

 

Kako je dodala, kad su stigli, čulo se kukanje, "deca su molila za pomoć":

- Nisam stigla ni da uđem, moja deca su već iznosila Petra. Nisam videla ni da je krvav, ni bilo šta. Samo sam videla da nije dobro. Rekli su mi da ne idem tamo. Ponavljali su: Bole je mrtav, tako su zvali Marka Mitrovića. Hitne nije bilo, nije bilo pomoći za tu decu. Čula sam decu, nisam ih videla, bio je mrak. Pitala sam ko je ko, oni su mi govorili. Non-stop sam vrištala, nisam znala šta da radim.

Prisetila se da su prvi na mesto maskra stigli Dejan i Dragan Milić i izneli Nikolu Milića, pa potom njenog Petra.

- Vozili su 180 do grada, Petar ih je ceo put molio da stanu, da ga izbace, jer on više ne može. Medicinska sestra je ispod pazuha grejala krv da može da mu da odmah. Mislila sam da je spasen. Nije bilo mesta da ga pošalju u Urgentni u Beograd. Odvezen je u bolnicu "Dragiša Mišović", reanimiran je u vozilu Hitne i spasili su ga. Posle je prebačen u Urgentni centar i tamo je dve nedelje bio u komi. Kad se probudio nije mogao da priča, jer je bio intubiran. Ja sam pričala sa njim. Znam šta moja deca misle i osećaju, ja sa njima pričam i očima - izjavila je Mitrovićeva.

Rekla je da ju je sin prvo pitao ko je pucao i da mu je ona odgovorila da ne zna dečka, da je u pitanju mladić iz Donje Dubone koji je vozio žuti motor:

- Onda me je pitao zašto i ja sad Uroša pitam zašto?! Zašto je pucao u mog sina? Mislila sam da ću barem da vidim te zle oči, pa da znam zašto je pucao u mog sina. Imao je sedam-osam rana u grudima. odstranjen mu je bubreg, ostali su mu meci u butnoj kosti i ispod lopatice koji su izvađeni tokom operacije. Prilikom pucnjave je dobio opekotine i oni su mislili da su to dekubitne rane, a nisu mogli da ga okreću. Izvadili su mu debelo crevo i tu je dobio sepsu. Nedelju dana posle poslednje operacije je preminuo.

Biljana Mitrović se priključila krivičnom gonjenju Blažića i tražila 100.000 evra po članu porodice.

- Ali novac je nebitan. Ja sam njega nosila devet meseci ispod srca, brinula u njemu 25 godina, da bi ga skot ubio. A ovom Urošu Blažiću želim da 50 dana pre nego što umre živi u mukama! - proklela je masovnog ubicu.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija