• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.09.2024

09:03

Danas reč ima Srđan Lalić! Nastavak suđenja klanu Belivuk - Miljković

Informer

Vesti

Danas reč ima Srđan Lalić! Nastavak suđenja klanu Belivuk - Miljković

Podeli vest

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje ozloglašenoj kriminalnoj grupi, kada će se na optuženičkoj klupi naći Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

- Odbranu bi trebalo da iznesu i trojica svedoka okrivljenih. Pored Srđana Lalića, tu su i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević koji su inače sklopili sporazum sa tužilaštvom. Oni su priznali počinjena krivična dela, a takođe su i detaljno opisali sve što znaju o tome - podseća izvor i dodaje da je pomenuta kriminalna grupa optužena za ubistva Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića, Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića, Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, kao i silovanje I. S. na stadionu Partizana.

 

Foto: Maša Banđur

Specijalni sud/Ilustracija

 

Suđenje ozloglašenom klanu počelo je iznova zbog izmene u sastavu sudskog veća, a podsećanja radi, na prošlom ročištu optuženi pripadnici kriminalne grupe su iznosili svoju odbranu, čemu su prisustvovali i svedoci saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Pored njih u sudnici je sedeo i Milorad Vukićević, otac pokojnog Lazara Vukićevića.

- Neću da se pravdam, mi nismo počinili nijedno ubistvo - rekao je Veljko Belivuk na prošlom održanom ročištu, pri čemu je istakao da ostaje pri svemu što je do sada izjavio.

On je iznosio svoju odbranu, ali nije želeo da odgovora na pitanja, dok je, s druge strane, Marko Miljković rekao ranije da neće odgovarati na pitanja tužilaštva "sve dok mu ne dostavi obdukcione zapisnike za navodno mrtve".

 

 

- Razumeo sam optužnicu, nisam kriv ni za jedno delo. Izneću odbranu, na pitanja suda ću odgovarati, a na pitanja tužilaštva onda kada mi dostave obdukcione nalaze ovih navodnih nestalih, ili kako ih već oni zovu - rekao je tada za sudskom govornicom Miljković.

Inače, optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je 30 okrivljenih, od kojih se njih 12 nalazi na slobodi.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija