• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

20:30

"Sad kad puca neka puca, reci da je po mom zahtevu"! Otkrivene policijske poruku o Belikvuku i Miljkoviću!

Maša Banđur

Vesti

"Sad kad puca neka puca, reci da je po mom zahtevu"! Otkrivene policijske poruku o Belikvuku i Miljkoviću!

Podeli vest

Bivši policajac Petar Lazović pričao je svojevremeno da je sada optuženim beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću po njegovom zahtevu omogućen nesmetan ulazak u Crnu Goru.

O tome obaveštava nekadašnjeg kolegu Ljubu Milovića, na dan kada su dvojica plaćenika "kavačkog klana" sletela na tivatski aerodrom.

Oni na nekada kriptovanoj aplikaciji Skaj, komuniciraju 17. januara 2021. godine, kada, sada optuženi, Lazović konstatuje da su ova dvojica stigla.

Nekadašnji neformalni šef policijskog Tima za posebnu operativnu podršku požalio se Miloviću da je tadašnji načelnik hercegnovske policije Goran Banićević tražio da se beogradski kriminalci vrate sa granice.

Foto: printscreen

Belivuk i Miljković su se u Crnoj Gori sastali sa Radojem Zvicerom

Objasnio mu je i da ga je o tome izvestio u to vreme pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković.

“Došli znači Belivuk i Velja Nevolja. Zvao me Enes, tražio Banićević da se vrate, pitaju kako je moguće da nemaju oni zabranu. Rekoh, stavi slobodno po mom zahtevu, sad kad puca neka puca”, napisao je sin tadašnjeg šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića.

“Šta radi Banićević”, piše mu Milović i dobija odgovor.

“Prepala se lunja da će imat posla. A zna da bi bilo po NN”...

Lazović tada piše i da je njegov otac zvao kolege s tuđeg viber broja i obaveštavao ih da su “stigli Petrovi drugovi”, a konstatuje i da njega kolege obaveštavaju o tome...

Foto: printscreen

 

Milović tada pita je li “Zoran poludeo”, pa dobija odgovor kojim potvrđuje da tadašni pomoćnik direktora Uprave policije zna u kakvim je on relacijama s beogradskim kriminalcima.

“A nije, znao je on sve, nego poludio što su ostali takve pi**e”...

Iz konverzacije Lazovića i Milovića proizilazi da su Belivuk i Miljković prvobitno planirali da dođu u Crnu Goru krajem 2020. godine, ali su promenili plan i na babine kod Zvicera stigli tek sredinom januara...

Kriminalna grupa Veljka Belivuka uhapšena je 4. februara 2021. godine - nekoliko dana nakon što su se Velja Nevolja i Marko Miljković vratili iz Crne Gore, gje su drugovali sa šefom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, ali i grupom policajaca koji su poslovali s njima, kako tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Srpske bezbednosne službe tih dana objavile su brojne fotografije kojima dokumentuju monstruozne zločine te kriminalne grupe - više pripadnika te organizacije poziralo je s telima svojih, kako ih zovu, neprijatelja i slike slalo vođi Zviceru...

Optuženi Beograđani Belivuk i Miljković bili su na crnoj listi crnogorskih bezbednosnih službi, a onda je s njihovih imena skinuta zabrana.

“Vijesti” su objavile više transkripata sa Skaj aplikacije, koji dokumentuju da su bivši agent Petar Lazović i nekoliko njegovih kolega iz policije drugovali s vođama kavačkog klana i njihovim kolegama iz Srbije, dok su čelnici policije i tužilaštva istovremeno uveravali građane da nemaju razloga za brigu.

Ubili dvojicu "škaljaraca" u zatvoru "Spuž

Tada, navodi se u porukama sa Skaja, i kuju plan kako da namame suparničku, škaljarsku kriminalnu ekipu da krene u oružani napad na te Beograđane, namerno šireći informacije o njihovom dolasku u Crnu Goru.

SDT sumnjiči bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je obmanjivao javnost da su Belivuk i Miljković u Crnu Goru ušli na zahtev Republike Srbije, kao i da su se prema njima konstantno preduzimale potrebne mjere i radnje.

Nekadašnji bezbednjak Zoran Lazović tereti se da je tim članovima "kavačkog klana" omogućio da nesmetano pređu granicu, na zahtev Zvicera.

Plaćenici zločinačkog kavačkog klana, beogradski kriminalci Belivuk i Miljković, legalno su u Crnu Goru ušli 17. januara 2021. godine.

Vođa te organizovane kriminalne grupe, Kotoranin Radoje Zvicer, ugostio ih je tri meseca nakon što su, kako se sumnja, po nalogu kavčana, u Stanjevića Rupi učestvovali u dvostrukom ubistvu i otmici.

Škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u Spužu. Visokopozicionirani član tog klana, Mile Radulović tog dana je otet, a likvidiran je nakon dvomesečnog, monstruoznog zlostavljanja i iznuđivanja informacija o škaljarcima.

Posmrtni ostaci te trojice žrtava zločinačkog kavačkog klana nikada nisu pronađeni.

Radulovićevo telo su, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, spalili na Lovćenu, objavile su podgovičke Vijesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija