• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.09.2024

15:24

Nova "bravura" Marka Miljkovića: Tužilac nam preti uličnim žargonom!

Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Vesti

Nova "bravura" Marka Miljkovića: Tužilac nam preti uličnim žargonom!

Podeli vest

Marko Miljković Mesar, drugooptuženi pripadnik zloglasnog koljačkog klana Veljka Belivuka kome se sudi za sedam svirepih ubistava, izneo je danas u nastavku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu neverovatnu konstataciju na račun postupajućeg tužioca Zorana Babića, posle čega je zatražio njegovo izuzeće.

Kako je rekao, tužilac Babić je u ponedeljak "uličnim žargonom" pretio optuženom Milošu Budimiru:

- Podnosim zahtev za izuzeće tužioca, jer je u ponedeljak pričao bez mikrofona i direktno pretio Milošu Budimiru. Mi to, istina, nismo mogli da čujemo iz boksa, ali su nam prepričali advokati, drugi prisutni i sam Budimir. To je neki ulični žargon. Mi poštujemo tužioce, ne pretimo, iako možemo. Tužilac je pretio Budimiru, jer je bio ljut zbog onoga što sam ja rekao.

On se potom zapitao da, ako tužioci "ovo rade u sudu, šta li tek rade na poverljivim razgovorima".

- Naše pravo je da nekog zovemo prevarantom, tužioci ne moraju da se vređaju, već treba da rade svoj posao savesno. Tužilac je pokazao animozitet prema Budimiru i pretio mu po život i telo, što bi rekli tužioci. Tako smo mi to shvatili i razumeli. Neka tužilac iznad tužioca Zorana Babića odluči o njegovom izuzeću, neka dođe ovde, pa će verovatno lepše da se ponaša - rekao je Miljković.

Ovom zahtevu se pridružio i Belivuk i naveo da je predsedavajuća sudija ona koja rukovodi postupkom i opominje ako se neko ponaša nedolično:

- Ja sam opomenut, jer sam rekao da se tužilaštvo brani ćutanjem. Ovo nije prvi put, niste konstatovali da su tužioci išta rekli advokatu Stefanu Stajiću. Prethodno sam sudiju molio da opomene tužioce da uključuju mikrofone, jer mi to ne čujemo. Posle ćemo želeti da se pozovemo na to, a neće ga biti.

Izuzeće tužioca Babića zatražio je i okrivljeni Miloš Budimir.

- Prošli put sam bio zbunjen njegovim pretnjama. Čuli ste ovde, kad sam pitao da li mi preti on je odgovorio: 'Pretim, videćeš'. Pošto su za Belivuka ranije vraćane kamere, želim da pribavimo snimak od 9. avgusta i da utvrdimo šta je tužilac rekao - rekao je Budimir.

Njihov branilac, advokat Dejan Lazarević, istakao je da je tužilac pretio Budimiru i da se on "tokom konsultacija sredio koliko je mogao da se sredi".

- Tužilac Babić treba sam da se izuzme i da da izjavu o tome šta je uradio i da kaže zbog čega je tako reagovao na Budimira ili je to bila zakasnela reakcija na Marka Miljkovića - izjavio je Lazarević.

Drugi postupajući tužilac u ovom predmetu Saša Ivanić je predložio da zahtev za izuzeće bude odbačen, jer je "jedan u nizu desetina takvih zahteva" i da je u pitanju zloupotreba sudskog procesa.

U toku je pauza tokom koje bi sudsko veće trebalo da donese odluku po ovom zahtevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)
Društvo

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas sa predsednicom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Majom Gojković i tom prilikom istakla da su Vojvodina i Novi Sad važni energetski centri s obzirom da su naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija u ovom delu naše zemlje i da je usaglašeno delovanje ministarstva i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za dalji razvoj energetskog sektora.

11.09.2024

17:29

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija