• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.10.2024

18:09

Pala srpska narko banda na Malti: Petoro uhapšeno, među njima taksista sa devojkom

prts Malta Today

Vesti

Pala srpska narko banda na Malti: Petoro uhapšeno, među njima taksista sa devojkom

Podeli vest

Srpski državljani taksista Nikola V. (36) i njegova devojka Sara L. (22), kao i Hrvat Aleksandar V. (34) uhapšeni su sa još dvojicom muškaraca u policijskoj akciji koja je bila na Malti, kada je zaplenjeno 7 kilograma kokaina i isto toliko marihuane!

Kako navode lokalni mediji, pet osoba je uhapšeno pošto je na više imanja na Malti zaplenjena veća količina droge. 
Policija je detaljno opisala  kako je srpska banda vodila svoju operaciju trgovine drogom, sve do hapšenja i zaplene 7 kg kokaina, 7 kg kanabisa i značajne količine novca. 

" Uhapšeni su taksista iz Srbije Nikol V., lokalni biznismen Salvatore R. (37), Hrvat Aleksandar V. čistačica iz Srbije Sara L., sa prebivalištem u Zabaru i Goran D. (54) iz Severne Makedonije. Grupa se tereti za krijumčarenje droge i pranje novca." navodi portal "Malta Today".

Foto: printscreen/Malta today/ policija

 

Kako su naveli Aleksandar i Salvatore uhapšeni članovi bande branili su rčima da nisu krivi. 

Prema navodima pomenutog portala banda je uhapšen anakon operativnog rada policije koja ih j pratila poslednjih meseci. 

"Policija je dobila informaciju da je srpska banda na Malti i da se bavi trgovinom drogom, pranjem novca, oružjm ali i lažnim dokumentima. Prvo je identifikovan Nikola V.  a policija je otkrila da on živi u Zabaru sa svojom devojkom Sarom, ali i da imaju imanje i u Marskali. Policija je 5. oktobra 2024. započela operaciju danonoćnog nadzora ciljajući na grupu kako bi potvrdila informacije koje su dobili" piše lokalni portal. 

Kako su objasnili Nikola je vozio automobil marke "volvo" zajedno sa dvojicom muškarca primećen je kako napušta svoju rezidenciju u Zabaru i vozi se ka obližnjoj njivi u kojoj je bačeno više napuštenih vozila.

" Takođe, primećen je kako vadi torbu iz svog "volva" i puni je stvarima koje su bile sakrivene u jednom od napuštenih vozila, "pežou". Tada je viđen kako se vozi prema Bahar ic-Caghaku, a pratila ga je policija, ali se ubrzo izgubio u saobraćaju. Pod prismotrom je stavljen i "pežo", koji je registrovan na drugog muškarca." piše "Malta Today".

Foto: printscreen/Malta today/ policija

 

 

Nikola V. je 6. oktobra viđen kako prilazi "pežou" na motociklu. Izvadio je nešto iz "pežoa" i stavio u torbu. Odvezao se do kuće u Marsaskali i ostavio torbu napolju.

"Nešto kasnije pojavio se muškarac, kasnije identifikovan kao Salvatore R., i uzima torbu.  Policija je identifikovala sadržaj torbe kao blok nečega što je izgledalo kao kokain. Salvatore je uhapšen zajedno sa svojom devojkom. Ubrzo su uhapšeni i Nikola i njegova devojka Sara." piše portal. 

Pretresom kuće pronađena je jedna kesica za koju se sumnja da je kokain zajedno sa malom količinom kanabisa i vatrenim oružjem koje se trenutno testira, kao i mašina za brojanje novca.


" Pronađeno je nekoliko mobilnih telefona i digitalnih vaga je otkriveno sa gotovinom, unutar automobila, a preko 14.000 evra pronađeno je u pretincu za rukavice. Nikola je u trenutku hapšenja u novčaniku nosio 3.600 evra u gotovini. U rezidenciji su pronađeni i ključevi nekoliko vozila. On je policiji rekao da je tek nedavno kupio jedan od automobila, u kojem je pronađena veća količina kanabisa, ali je policija rekla da je prethodnih dana više puta viđan kako mu prilazi. Goran D. je uhapšen unutar imanja u Marsaskali" objašnjavaju iz policijei dodaju da je Goran policiji rekao da je čistač ali i da je neposredno pre toga pokušao da pobegne .

Foto: printscreen/Malta today/ policija

 

 

Policajci kojisu radili na slučju objasnili su da je kokain pronađen u blokovima.  

"Ukupno je pronađeno oko 7 kg kanabisa i 7 kg kokaina. U svakoj pretresnoj kući policija je pronašla i dokumentaciju za koju sumnja da je falsifikovana i koja se sada analizira, rekao je on. Sud je izrekao nalog za zamrzavanje celokupne imovine optuženih, na šta je odbrana uložila prigovore." piše lokalni poratl. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

NATO je davno pre 1999. planirao bombardovanje Srbije! Evo kako je Zapad planirao da reši pitanje Kosova!
Live TV

NATO je davno pre 1999. planirao bombardovanje Srbije! Evo kako je Zapad planirao da reši pitanje Kosova!

Pre nekoliko dana svi smo se bavili 5. oktobrom 2000. godine i evocirali šta se dešavalo tih dana. I dalje je u fokusu nacionalnle politike KiM, pa je u fokusu i dalje mesec oktobar, ali 1998. godine. NATO bombardovanje bilo je unapred planirano, a o tome su svedočili i Havijer Solana, Olbrajtova i drugi. I tada smo trpeli ucene i pritiske kada je u pitanju južna srpska pokrajina. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Zoran Anđelković, v.d. direktor "Pošte Srbije".

08.10.2024

16:41

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Sport

Planeta

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

Mali trikovi za lakše učenje! Evo kako da pomognete školarcima
Dom i porodica

Mali trikovi za lakše učenje! Evo kako da pomognete školarcima

Školska godina počela je pre mesec dana, a mnogi mališani imaju problem sa učenjem koje ne bi trebalo da bude noćna mora ni za decu ni za roditelje, naročito kada je reč o deci mlađeg školskog uzrasta. Kako bi što lakše prolazili kroz ovaj proces donosimo vam nekoliko saveta i trikova uz koje će deca gradivo bolje naučiti i lakše razumeti.

08.10.2024

18:30

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija