• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2024

11:26

Nastavlja se suđenje za jezivo ubistvo u centru Beograda: Među svedocima policajci

Informer, Društvene mreže

Vesti

Nastavlja se suđenje za jezivo ubistvo u centru Beograda: Među svedocima policajci

Podeli vest

Suđenje Ognjenu Dabetiću za ubistvo Noe Milivojev, biće nastavljeno danas u 10 sati u Višem sudu u Beogradu nakon dva i po meseca. Na današnjem suđenju trebalo bi da budu saslušana četiri svedoka, među njima su policajci.

Naime, u sud su pozvana dva svedoka koja se u julu nisu pojavila na suđenju, Marko Pavlović (predstavlja se kao Ana Marija Petrović, Noina cimerka, prim. aut) i Živojin K, u čijem je stanu Dabetić bio nakon ubistva i pričao mu kako je nekog ubio.

Osim njih, pozvano je dvoje policijskih službenika koji su bili na uviđaju u Dabetićevom stanu Ana Gatarić i Goran Ignjatović.

Policajka Ana Gatarić ušla je u Dabetićev stan i bila među policijskim službenicima koji su otkrili da je došlo do ubistva i da je Dabetić pokušao da se reši tela tako što ga je isekao i stavio u hemikalije i bila je prisutna kada je Dabetić policiji priznao ubistvo.

Foto: Foto: T.I., Facebook

 

 

Policajac Goran Ignjatović intervenisao je kada su se Noa i Dabetić posvađali, što je rezultiralo time da Ognjen pozove policiju.

Podsetimo, Noa Milivojev nestala je 17 juna prošle godine, dok je Debtić uhapšen 6 . jula.

On je se na početku sudskog procesa kratko izjasnio o krivici, ali nije želeo da iznosi odbranu.

- Nisam kriv za krivično delo koje mi je stavljeno na teret. Zasad neću da iznosim odbranu, i dalje bih se branio ćutanjem ako je to u redu - kratko je rekao Dabetić.

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u julu prošle godine branio ćutanjem, dok je policajcu koji je nešto pre toga došao u njegov stan u centru Beograda, priznao da je ubio Nou.

U sudu su svedočili i Noini roditelji. Otac Noe Milivojev rekao je pred sudom da "pretpostavlja da ostaje pri ranije datom iskazu" i da se ne seća šta je pričao, zbog šoka. Sudia je potom pročitala njegov iskaz, kako bi ga podsetila.

- Noa mi ga je spominjala. U poslednje vreme je lesto išla kod njega, zvala ga je Ogi. Pričali bismo na telefon kad ide kod njega i govorila je da mora da prekine vezu da bi je pustio u stan. O njihovom odnosu ne znam ništa. Ne razumem se u prirodu homoseksualnih veza, meni je to čudno. Nakon nestanka sađ je tražio zajedno sa njenom majkom. Nismo mnogo razgovarali o njemu, ja često nisam bio kod kuće, razgovarala je s majkom. Ja bih nekada naišao dok sede i pričaju i eventualno postavio neko pitanje. Nije mi se žalila, ali verujem da je imala problema, nije mogla da nađe posao zbog toga što je trans, bila je šikanirana - pročitala je sudija Olivera Đurić iskaz Noinog oca.

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

 

On je rekao da ostaje pri datom iskazu.

- Mogao bih svašta da pričam, ali to je to. Nemam šta - rekao je Milivoje kroz suze.

Noina majka Borislava Milivojev pred sudskim većem je rekla da u potpunosti ostaje pri iskazu koji je dala u tužilaštvu, te iskaz nije iznosila pred sudom, a tužilaštvo, sud i advokati za nju nisu imali pitanja.

- Meni je bitno da dobije maksimalnu kaznu zatvora - bilo je sve što je rekla majka, koja je u sud došla u suzama.

Na saslušanju u tužilaštvu je ispričala da Dabetića ne poznaje lično i da se nikada nije čula sa njim, ali da za njega zna iz Noine priče.

- Pričala mi je da je Ognjen tuče, dosta je trpela. Čupao ju je za kosu, drogirao ju je, davao joj lekove, izbacivao je iz stana. Nije htela da priča o tome zbog čega to radi. Iz njene priče znam da su bili u emotivnoj vezi nekih sedam meseci. Nakon što je Noa napunila 18 godina, jedno vreme je radila u Mađarskoj, ali se nije snašla. Zatim je boravila kod bake i deke u naselju Šangaj u Novom Sadu, odakle nas je posećivala, a takođe je odlazila kod Ognjena. Znam da joj je Ognjen dao novac da iznajmi garsonjeru negde u Zemunu, kod neke žene, gde je boravila od 3. do 18. maja 2023. godine - ispričala je.

Noa se nakon toga, prema navodima iz optužnice, iselila iz spomenutog stana i živela po hostelima, a to joj je plaćao njen drug Ivan, kog Noina majka, kako je rekla, takođe ne poznaje lično, ali za njega zna iz priče.

- Pričala mi je da ju je Ognjen tukao tokom cele veze. Znam da su imali svađe, ali mi nije pričala oko čega. Poslednja tri-četiri meseca mi je pokazivala modrice po rukama, po licu. Svakodnevno smo se čule preko mesindžera. Jednom prilikom sam primetila da joj je počupana kosa na jednom mestu i za sve to mu je rekla da joj to radi Ognjen. Pitala sam zašto ne prijavi, a ona je rekla da ne želi. Možda se i plašila - dodala je.

Foto: printscreen

 

 

Majka je istakla i da bi se Noa javljala kada je odlazila kod Dabetića i vraćala se od njega, ali da se nisu čule dok je bila kod njega, kao i da je izvesno vreme pre ubistva videla snimak koji je kružio po društvenim mrežama, a na kojem se videlo kako muškarac kog zovu Kengur seksualno zlostavlja Nou. Majka je ispričala da je pitala Nou šta se dogodilo, a da je "ona odgovorila da nije bila svesna, da joj je sipano nešto u piće".

- Pričala mi je i da Ognjen drži drogu u frižideru. Kada bi odlazila kod Ognjena, uvek je plakala, bila je nervozna. Ona je 31. maja došla kod nas u selo i tu je bila do 1. juna. Radila je na njivi da zaradi. Sa društvom Danijelom i Ivanom je 2. juna otišla u neki klub u Beogradu i javila mi se, alal mi je i snimke. Kod nas je opet došla 6. juna, a sutradan je otišla za Beograd. Rekla je da je našla cimerku i da ju je Ognjen zvao. To je bio poslednji put da sam je videla - ispričala je Noina majka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svetski dan borbe protiv artritisa: Ovo je ključno u borbi protiv teške reumatske bolesti
Društvo

Svetski dan borbe protiv artritisa: Ovo je ključno u borbi protiv teške reumatske bolesti

Svetski dan borbe protiv artritisa ove godine obeležiće se pod sloganom Informisani izbori - bolji ishodi" sa ciljem da se opšta javnost u Srbiji, zdravstveni profesionalci i državne institucije podsete koliko je važno omogućiti obolelima od artritisa rano postavljanje dijagnoze, savremeno lečenje, podršku u borbi sa bolešću, u cilju očuvanja radnog i reproduktivnog zdravlja, socijalnog blagostanja i poboljšanja kvaliteta života u vezi sa zdravljem.

09.10.2024

15:42

TV

Sport

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!
Fudbal

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!

Slaviša Jokanović (56) ima novi posao! Kako ekskluzivno saznaje Informer, poznati srpski fudbalski stručnjak iz Novog Sada dogovorio je novi angažman i u martu 2025. godine preuzeće kineski Peking Guan, saznaje Informer!

09.10.2024

09:22

Planeta

Zabava

Magazin

Jedete zdravo, a ne mršavite? Evo u čemu grešite
Zdravlje

Jedete zdravo, a ne mršavite? Evo u čemu grešite

Ako vodite zdrav način života, ali i dalje smatrate da je teško izgubiti ili održati težinu, niste jedini. Ovo je čest razlog zbog kojeg ljudi dignu ruke i potpuno napuste zdravu rutinu. Obično, kada se to dogodi, to je zato što smo dobili mnogo različitih poruka o tome kako izgledaju "zdrave" navike.

09.10.2024

15:30

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!
Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!

Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević nije želeo da umre u krevetu, od starosti. Maštao je da će život okončati boreći se za svoj narod. Tako je i bilo. Vođa, koji je sa srpskim ratnicima preživeo mnoge golgote u Prvom svetskom ratu, nastradao je u Marselju 9. oktobra 1934, tokom diplomatske posete Francuskoj. Ubili su ga zaverenici iz ustaškog pokreta Ante Pavelića.

09.10.2024

07:23

Nauka