• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2024

18:23

Filipu i Vukašinu sudbinu "zapečatio škaljkarski klan"! Osvetili im se za ubistvo u Malagi i to ovog muškarca

Shutterstock, Društvene mreže

Vesti

Filipu i Vukašinu sudbinu "zapečatio škaljkarski klan"! Osvetili im se za ubistvo u Malagi i to ovog muškarca

Podeli vest

Filip i Vukašin, dvojica mladića iz Beograda, surovo su mučeni i ubijeni 2020. godine u Danilovgradu u Crnoj Gori, a stradali su u znak odmazde zbog ubistva Zijada Nurkovića (24), škaljarca, koji je likvidiran u Španiji 2019. godine, pišu portali.

Nakon upada policije i zaplene servera preko kojih je išla komunikacija preko aplikacije "SKY ECC" zaplenjene su stotine miliona poruka, slika, video klipova koje su kriminalne grupe širom sveta razmenjivale godinama.

Policija ima zadatak da složi sve kockice i pohvata sve konce, ali vremenom uspeva, pa se tako dešifruje i komunikacija članova zloglasnih narko-kartela sa ovih prostora, kavačkog i škaljarskog.

Zahvaljujući dešifrovanju poruka tek sada, godinama kasnije, podignute su optužnice za neka ubistva, ali i razjašnjene sudbine mnogih mladića sa ovih prostora koji su netragom nestali, a kosti im do danas nisu pronađene.

 

Foto: Foto: Društvene mreže

Vukašin Gošović

 

Među njima su i dvojica Beograđana, Filip Marjanović i Vukašin Gošović, koji su nestali početkom 2020. godine. Da policija sazna šta se desilo sa njima pomogao je nehotice šef kavačkog klana Radoje Zvicer koji ih je pomenuo u Skaj komunikaciji sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem.

Tu je pomenuo da su Vukašin i Filip mučeni i zakopani kod "Fitilja", člana suparničkog škaljarskog klana, negde u Danilovgradu u Crnoj Gori.

Fitilj je inače nadimak Milana Brajovića, člana škaljarskog klana, a osim njega, za mučenje i likvidaciju Marjanovića i Gošovića, sumnjiče se Stefan Ðukić Mandić, Emil Tuzović i Goran Milašinović.

Motiv osveta za ubistvo kod Malage?

Istražni organi su doznali i motive surovog mučenja i likvidacije dvojice momaka, koje su likvidirali škaljarci, u znak osvete zbog smrti „svog čoveka“, godinu dana ranije. Naime, u aprilu 2019. godine u jednom turističkom mestu kraj Malage ubijen je, na izuzetno svirep način, Zijad Nurković, istaknuti član barske grupe koja je deo škaljarskog klana, a na čijem čelu je bio pokojni Alan Kožar.

 

Foto: printscreen instagram

Zijad Nurković

 

Nurković, poreklom iz Rožaja, blizak barskoj grupi Alana Kožara, ubijen je u Španiji u mestu Milihas kraj Malage. U trenutku pucnjave sa Nurkovićem u kolima je bila supruga Vasilisa, koja je bila trudna i njihova ćerka.

Nepoznata osoba pucala je Nurkoviću u glavu 19. aprila 2019. godine. Teško ranjeni Crnogorac prebačen je u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Škaljarca pratili pre ubistva?

Nurković je u Španiji, navodno, bio turistički, a ne poslovno, ali poznato je da u toj zemlji uporište imaju oba zaraćena klana i da je ona utočište za brojne kriminalce sa ovih prostora, ali i baza iz koje deluje. Da li je Nurkokvić praćen i ubijen ili su ga napadači pepoznali i likvidirali, ostalo je nejasno do danas. Ubicama je na ruku išlo to što Nurković nije bio na oprezu, vozo se u kabrioletu, jer nije očekivao nikakve probleme.

Njegova surpuga Vasilisa, inače poznata crnogorska influenserka, prilikom atentata je ostala nepovređena. U ranijim obračunima u podzemlju napadači su izbegavali da pucaju u prisustvu porodice, žena i dece, ali je Nurkovićevo ubistvo bilo presedan, ali je kasnije ta praksa nastavljena ubistvima i na jednoj i na drugoj zaraćenoj strani.

Bezbednosno interesantna osoba

Nurković je bio poznat policiji kao "bezbednosno interesanta ličnost" koja je povezana sa Alanom Kožarom.

Hapšen je nekoliko puta i to uvek uz vođe barkse grupe Alana Kožara i Damira Hodžića. Sa Hodžićem je osuđivan zbog ilegalnog posedovanja oružja i iznude. 

Alan Kožar i srpski državljanin Damir Hadžić, ubijeni su na Krfu 2020. godine, dok su Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića u Spužu u Crnoj Gori ubili Veljko Beliuv, Marko Miljković uz pomoć još nekoliko pripadnika kavačkog klana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27