• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2024

21:00

Obezglavljen "vračarski klan"! Ćopavi i Filipović "pali" u Barseloni, vojnici pohapšeni u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Printscreen/X, Shutterstock, MUP

Vesti

Obezglavljen "vračarski klan"! Ćopavi i Filipović "pali" u Barseloni, vojnici pohapšeni u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nikola Filipović, kog su bezbednosne službe označile kao najbližeg saradnika i "desnu ruku" Nikole Džonija Vušovića, vođe "vračarskog klana", uhapšen je 22. oktobra u Barseloni!

Samo četiri dana pre ovog hapšenja lisice na ruke stavljene su i vođi takozvanog "vračarskog klana" Nikoli Vušoviću zvanom Ćopavi Džoni.

Nikola Vušović je takođe uhapšen u Barseloni, pa istražitelji sa razlogom veruju da su se on i Filipović zajedno krili u tom gradu u Španiji.

 

Foto: Printscreentwitter

Policajac privodi Nikolu Filipovića

 

Hapšenjem Vušovića i Filipovića takozvani "vračarski klan" je potpuno "obezglavljen", smatra sagovornik Informera upućen u prilike u kriminalnom miljeu.

- Džoni sa Vračara i Filipović bili su glavne karike te kriminalne grupe. Njihovim hapšenjem zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu kako u Srbiji tako i na ovim prostorima. Vračarski klan kao takav više ne postoji - kaže sagovornik Informera.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je potvrdio da je Filipović uhapšen u saradnji naše Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i BIA, u koordinisanoj akciji sa Eropolom i španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom, kao i sa policijom Republike Srpske.

Filipović je označen kao jedan od najviše rangiranih pripadnika "vračarskog klana", koji je direktno radio za zloglasni crnogorski "kavački klan", čiji je vođa odbegli Radoje Zvicer.

Inače, kako je Informer već pisao, sredinom novembra 2022. godine na teritoriji Beograda uhapšeno je 18 pripadnika "vračarskog klana".

Detaljnu biografiju Nikole Vušovića možete pročitati ovde.

Dvojica su ranije privedena u inostranstvu, a reč je o još jednom Džonijevom bliskom saradniku, Urošu Piperskom (33), koji je uhapšen u Lisabonu, i o Dariju Đorđeviću Deksteru, koji je u pritvoru u Beču.

 

 

 

- U hapšenju ove opasne bande učestvovali su SBPOK, BIA, beogradska policija, kao i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ). Pretreseno je više od 50 lokacija, a oduzeta je veća količina oružja, novca i nekoliko skupocenih vozila i kriptovanih telefona - kazao je tada naš izvor.

Snimak hapšenja vođe "vračarskog klana" možete pogledati klikom na ovaj link.

Prema njegovim rečima, kao vođe "vračaraca" još tada su bili označeni Nikola Vušović Džoni, Luka Cerović, Nikola Filipović i Uroš Piperski (33), ali glavni šef im je bio vođa "kavčana" Radoje Zvicer.

- Banda se zasad tereti za tri teška ubistva - Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe. Tereti se takođe za pet pokušaja ubistava, među kojima je ranjavanje advokata Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Sva naređenja o likvidacijama dolazila su od Zvicera, koji ih je prenosio Vušoviću i njegovim bliskim saradnicima, a zatim su preostali članovi bande zločine sprovodili u delo. Postoje ozbiljne indicije da ova banda stoji iza još ubistava, najmanje desetak. Javnost će tek biti šokirana narednih dana kad sve počne da isplivava na videlo - rekao je tada sagovornik Informera.

Ko je bio otac "desne ruke" Ludog Džonija i zbog čega je sve hapšen možete pročitati klikom na ovaj link.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija