• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2024

07:30

Devojčica (13) iz Tutina ubila rođenu sestru (7) zbog igrica? Novi detalji zločina u Lajpcigu

profimedia

Vesti

Devojčica (13) iz Tutina ubila rođenu sestru (7) zbog igrica? Novi detalji zločina u Lajpcigu

Podeli vest

Devojčica (13), čija je porodica poreklom iz Tutina, koja je u petak uveče nožem ubila mlađu sestru (7) u nemačkom gradu Lajpcigu, smeštena je u psihijatrijsku ustanovu!

Prijatelji ove porodice kažu da je pomahnitala devojčica često igrala video-igrice, koje su joj, kako tvrde, pomračile um.

Nemački mediji pišu da su sestre u vreme zločina bile same u stanu, pošto im je otac sa trećom, najstarijom ćerkom, bio kod prijatelja na večeri, a majka im je bila u selu kod Tutina, odakle je rodom.

"Sve se dogodilo u petak uveče, oko 19.15 sati, kada je devojčica ubila mlađu sestru sa više uboda nožem, a onda sama pozvala Hitnu pomoć i policiju. Kada su spasioci stigli u stan, u prizemlju stambene zgrade u Ulici Kulkvicer Štrase u Lajpcigu, zatekli su teško povređenu sedmogodišnju devojčicu, koja je brzo prebačena u bolnicu, gde je preminula. Tokom uviđaja u stanu je pronađen nož kojim je počinjen zločin, a devojčica je upućena u psihijatrijsku ustanovu, pošto je mlađa od 14 godina i nije krivično odgovorna. Eventualno, Porodični sud može da je uputi u dom", preneli su mediji.

 

Foto: profimedia

Policija na mestu zločina

 

Komšije ove porodice nisu imale nijednu ružnu reč za njih. Kažu da je reč o tihoj i druželjubivoj porodici.

- Nikada nisu napravili nikakav incident, niti se čula svađa iz njihovog stana. Često smo viđali majku kako kuva pored prozora stana - rekle su komšije za tamošnje medije.

Vesti o jezivog porodičnoj tragediji izazvale su šok i nevericu i među poznanicima ove porodice u Tutinu i okolini.

- To je poštena, uzorna porodica. Odavno su se preselili u Nemačku, a majka je u vreme zločina bila u Srbiji pošto je tamo prekoračila dozvoljen broj dana boravka u toj zemlji - kaže prijatelj ove porodice. 

On dodaje i da devojčica koja je ubila sestru nikada nije bila nasilna, niti ju je iko smatrao za problematičnu.

 

Foto: profimedia

Policija na mestu zločina

 

- Svi pričaju da je stalno igrala video-igrice, kao i mnogi tinejdžeri. Sigurno joj je to pomračilo um, nema šta drugo - uveren je naš sagovornik.

"Upropašćena omladina"

Još jedan poznanik ove porodice slaže se da su video-igrice pomutile razum devojčici-ubici.

- Roditelji te dece ne mogu da dođu sebi od šoka, nisu mogli ni da naslute tako nešto... Ta devojčica se ni po čemu nije izdvajala, bila je kao i sve druge tinejdžerke. Raspitivali smo se kod naših ljudi u Lajpcigu, i oni su uvereni da su nasilne video-igrice i kojekakvi izazovi na društvenim mrežama sludeli devojčicu, to zlo nam je upropastilo omladinu - priča ovaj žitelj Tutina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija