• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2024

13:13

Istraga Informera! Slučaj "Vodovod i kanalizacija": Ruši se Đilasova imperija laži!

ATA Images

Vesti

Istraga Informera! Slučaj "Vodovod i kanalizacija": Ruši se Đilasova imperija laži!

Podeli vest

Očajnički pokušaj samozvanog lidera opozicije Dragana Đilasa da izborni debakl predstavi kao posledicu mahinacija sa biračkim spiskovima i takozvanim fantomskim biračima ruši se kao kula od karata nakon što je Informer sproveo opsežnu istagu o tajkunskim tvrdnjama.

Đilas je, naime, na konferenciji za novinare koju su pratili svi tajkunski mediji, između ostalog saopštio da je na adresi Beogradskog vodovoda i kanalizacije u Ulici Kneza Miloša 27 prijavljeno 211 ("fantomskih") birača.

Foto: printscreen

 

 

Tragom ove informacije, ali i drugih adresa koje je sam Đilas obelodanio u svom obraćanju, Informer je na osnovu Zakona o dostupnosti javnih informacija od zvaničnih organa tražio sve podatke, a na osnovu njih jasno je da je Đilas brutalno slagao.

Kako se navodi u odgovoru v.d. Načelnika uprave gradske opštine Vračar Gordane Basta koji je prosleđen našoj redakciji, sve Đilasove tvrdnje su naprosto laž.

Prema ovim podacima, na adresi Kneza Miloša 27 nije upisan nijedan birač. Na adresi Mutapova 1 i 3 ne postoje kućni brojevi, i takođe, nema upisanih birača.

Foto: printscreen

 

 

Kada je reč o Ulici Kneza Stracimira 39, upisano je ukupno 11 birača i to: 1 birač koji je upisan 1983. godine, 1 birač godinu dana kasnije, 3 birača upisana 1990, 1 birač upisan 2000, 1 birač upisan 2002, 3 birača upisana 2010 i 1 birač upisan 2012. godine.

Slična situacija je i sa adresom Generala Horvatovića 11, gde ima 14 upisanih birača (pogledajte dokumente).

Šta smo do sada otkrili

* Đilas slagao o "fantomskim biračima na adresi Gavrila Principa 53. Opširnije pročitajte ovde.

* Proklizala prljava podmetačina: Kako su đilasovci srpskog patriotu iračkog porekla pokušali da predstave kao fantomskog birača, pročitajte u posebnoj vesti.

* Šta je Đilasu imao da poruči Tomislav Ivković, stanar sa adrese auto-put Beograd-Zagreb 24c, pročitajte ovde.

* Kako je Verica Gligorić, stanarka sa iste adrese raskrinkala Đilasove laže, takođe možete pročitati u izdvojenoj vesti.

* Kako je Đilas slagao o "fantomima" u Ulici Doktora Subotića, pročitajte ovde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija