• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.11.2022

15:46

NIKADA NIJE LAKO S LAVOVIMA, ALI MORAMO DA IH UKROTIMO! Piksi: Verujem u moj tim!

Starsportphoto

Fudbal

NIKADA NIJE LAKO S LAVOVIMA, ALI MORAMO DA IH UKROTIMO! Piksi: Verujem u moj tim!

Podeli vest

Selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi i golman Vanja Milinković Savić obratili su se medijima povodom meča sa Kamerunom

Fudbalska reprezentacija Srbije igra drugi meč na Mundijalu protiv selekcije Kameruna.

Nije naša reprezentacija najsajnije startovala,  poraženi su od Brazila rezultatom 2:0, ipak u ponedeljak od 11.00 imaće šansu da popreave utiasak.

UŽIVO:

16.53 - Piksi: Žao mi je što se Nejmar povredio

Mi imamo takve igrače da prvo želimo da igramo lepo, atraktivno i napadački. Otkako sam selektor, mislim da ne postoji utakmica u kojoj Srbija nije dala gol ili napravila šansu. Problem protiv Brazla je što je Mitrović bio na 50 odsto mogućnosti, Vlahović koji je na 30 odsto i Kostića. To je za Srbiju problem u ofanzivnom smislu. Ne kažem da ne bismo izgubili od Brazila, ali sa ovim igračima bi smo im napravili mngoo problema. MI moramo da se složimo da je to preveliki problem za malu Srbiju.

Pošto je sad situacija bolja nadam se da ćemo se vratiti na prafi put i da čemo postiči gol. Kad se desi poraz uvek je najvažnije da imate hladnu glavu. Važno je da komunikacija ostane na nivou na kom je bila, a Srbija to ima. Da niko ne pomisli da imamo prpblem u komunikaciji, da imamo probleme, ja bih vam rekao. Ali nemamo probleme. Zadovoljan ponašanjem, motivacijom, angažovanošćiu... Očelujem dobru, takmičarsku utakmicu. Neće biti lako, ovo je Mundijal.

Mnogo nam je žao što se Nejmar povredio, ali to je bio nesrećan slučaj gde je zgazio na stopalo našeg igrača Tužni smo zbob toga, on je majstor uživanje je gledati ga. Želimo da se što pre vrati i daće Bog da se vidimo ponovo. 

16.49 - Piksi: Nije sramota izgubiti od Brazila

- NIje tu bilo pokušaja da podignem ekipu, Oni su podignuti. Izgubiti od Brazila nije sramota, ali treba biti pozitivan. I mi jesmo pozitivni. Idete samo napred. Nema vremena za priču o onome što je prošlo. Dobro je da je Brazil prošao. Ovo su sad ekipe gde moramo da se nađemo "fejs tu fejs" i da izborimo drugo mesto u grupi.

16.47 - Piksi: Dosta bolja situacija sa Kostićem!

- Situacija i kondicija sa Kostićem je daleko bolja i poslednja dva dana su na mene delovali pozitivno, Neću reči da će igrati, ali u konkurenciji jeste. Njegov fizički angažman na treningu pokazuje da je dobro

16.45 - Piksi: Situacija je bolja, ali nije idelna

- Rekao sam da je situacija bolja nego što je bila, ali ne da je idealna. Ono što sam rekao u Srbiji, da nije kome je rečeno, nego kome je suđeno, to se odnosilo na ovu situaciju. NIsam ja to rekao da bih zabavljao naciju, nego zbog ove situacije. Znao sam i tad da neće igrati oni koje ja želim, već ko je morao i mogao. Ali iz ove kože ne može da se pobegne. Sutra ćemo izaći sa najjačom mogućim timom. To je već odlučeno. Ali to što je bilo pre Brazila.... To moje stanje, to ću jednog dana da objašnjavam, kakve su to konfuzije bile.

16.41 - Piksi: Pokušaćemo da ukrotimo lavove

- Znam da su dve afričke ekipe već pobedile, ali nadam se da ova treće neće. Kamerun je uvek bio dobar reprezent afričkog fudbala, ima neke igrače koji su legende svetskog fudbala i treba da budete ponosni zbog toga. Kamerun ima vrhunske igrače, u kontri može mnogo problema da napravi svima. Moramo da budemo oprezni, da ne bi došlo do te situacije, da ne bismo morali da trčimo na velikom prostoru. Od Čupa Motinga ili Ekambija možete da imate mnoo problema. Nadam se da ćemo mi ukrotiti lavove, iako nikad nije prijatno boriti se s lavovima. Moramo da odigramo najbolju utakmicu i verujem u moj tim.

16.38 - Piksi: Nemam dileme

Što se tiče odnosa, od početka do danas su na mestu.Mje dileme u glavi? Pa imao sam dileme samo zbog povređenih igrača i to važnih. Ja znam da ih nemam, vi to niste znali, ali ja to i ne smem unapred da kažem zbog protivnika. To je bila dilema, kako onda izaći na teren i suprotstaviti se Brazilu. Ovaj poraz nas neće poremetiti, jer taj poraz ne može da poništi se što smo uradili pre toga. Na kraju krajeva nije sramota izgubiti. Ovo su sad dve ključne utakmice za nas, dve seledeće. Dobro smo radili ovih dana, igrači su motivisani, posvećeni, usredsređeni na ono što ih čeka. Ovu vrstu utakmica već smo igrali i nema potrebe objašnjavati šta to znači. Da bi se pobedilo moraš da budeš bolji od rivala, da daš gol. Očekujem da Srija bude na nivou na kojem ja želim da je vidim.

16.36 - Vanja Milinković Savić: Moramo što bolje da se spremimo za Kamerunu!

- Prijaju pohvale, ali nama taj meč nije doneo bodove. Glredamo da se što bolje spremimo za Kamerun i to nam je cilj.

pitanje za Piksija - da li ste raščistili s nekim dilemama ako ih je bilo? 

16.34 - Piski: Ne verujem da bi Silva tako pričao da je Mitrović bio spreman

- NIsam čitao, poslednjih dana nisam čiitao posle Brazila, jer to može da vas poremeti. Možete svašta da pročitate. Treba da dođe do kritika, ali može da dođe da neko kaže glupost koja može da utiče na tim. On je vrhunski igrač kad igra sa rekonvalescentom za protivnika. Da je Mitrović bio 100 posto spreman ne verujem da bi tako pričao Silva. Inače, ako je stvarno to rekao da je trebalo bolje da ih analiziraomo, pa mi smo pogodili njihov tim, potpisao sam ga 15. novembra. Nisu oni nas mogli da iznenade. ali opet se vraćam i žao mi je pšto nismo imali sve igrače na 100 posto. Sve bi onda bilo drugačije, ali eto - kazao je on.

16.32 - Vanja Milinković Savić: Onana je vrhunski golman

- Mislim da je odličan golman i velika budućnost je pred njim. Snašao se vrhunski na početu ove sezone, kad je morao da zameni Handanovića. Izbotio se sa pritiskom i misim o njemu sve najbolje.

16.30 - Piksi: Aspiracije su iste

- Počeli smo porazom i naravno da su nam iste aspiracije, a to je da dođemo do pobede. Da li ćemo biti ofanzivni, hoćemo, jer da bi dao gol moraš i da napadneš. Kao tim moramo da delujemo i u ofanzivi i u defanzivi. Moramo da budemo kompaktna ekipa. Stanje igrača iu ovom igračiu me puno raduje. Hoće li MItar i Vlahović početi, to ćete videti sutra, ali znam sastav i ko će igrati sutra. To je velika razlika u odnosu na meč s Brazilom kad nisam znao ko će moći da igra. Dolazile su razne informacije. Sada je drugačija situacija. Srbija će igrati na pobedu, nema razloga da drugačije razmišlja. Što se Kameruna tiče, Srbija poštuje sve rivale, to je snažna ekipa, koja može bilo kome da napravi problem. Gledao sam meč protiv Švajcarske, jedan gol je odlučio ali bio je otvoren meč. Kamerun je dobra ekipa. Nisam znao taj podatak da je Kamerun poslednju evropsku ekipu pobedio 1990. i to Rumuniju, ali sećam se tog Kameruna sa Rožeom Milom. Svidelo mi se kako su igrali taj Mundijal.

16.28 - Piksi:  Imali smo 7,8 igrača koji nisu bili u trenažnom procesu

- Što se fizičkog stanja tiče, od dolaska u Katar imali smo 7-8 igrača koji nisu bili u trenažnom procesu. Ali nisam to mogao javno da govorim, jer bi ceo svet znao o čemu se radi. Za mene je to bilo vrlo zabrinjavajuće. Neko me je pre neki dan pitao zašto nema osmeha na mom licu. Evo sad znate. Ali sad je bolje.

16.25 - Piksi: Napravili smo analziu

- Napravljena je analiza, što je normalno, u svim aspektima, kako prvo tako i drugo poluvreme. Naš problem protiv Brazila je bio taj da smo se previše trošili ni za šta. Neki pokazatelji i statistika pokazuje da smo više pretrčali od njih, a ispalo je da tih pola sata u drugom poluvremenu da ne postojimo na terenu. Imali loš pas, 160 izgubljeih lopti, što je apsolutno nemoguće da tako dobijete bilo koga. Nismo bili kompletna ekipa na terenu, jer smo imali personalne probleme i nisam mogao da izvedem najjači tim. Siguno bi bila drugačija slika Srbije u svih 90 minuta. T što smo uradili u poslednja dva dana, intenzitet rada, igrači odgovorili na sve zahteve, fizički i tehički i to je pokazatelj da se vraćamo.

16.22 -  Piksi: Situacija sa Kostićem nije odlična

- Što se tiće Kostića, rekao sam, da budem precizniji, situacija nije odlična da bih bio prezadovljan, ali sam zadovoljan u odnosu na ono što smo imali pre tri, pet ili 10 dana i to me raduje. On je poslednja dva treninga odradio sa ekipom. I biće u konkirenciji za tim. Raduje me intenzitet kojim je radio i to pokazuje da je spreman da odigra utakmicu. U kondiciji je da trener može da računa na njega, a to nije bio slučaj pre tri, četiri dana.

16.18: Piksi: Mundijal tek sada počinje!

- Mi smo znali da će utamica sa Brazilom biti tepška, jer smo imali i personalne probleme. Ovaj Mundijal je za Srbiju počeo posle utakmice sa Brazilom. Zamo da su Kamerun i Švajcarska, zajedno sa nama, koje će se boriti za drugo mesto i prolaz dalje.

16.17 - ZASTAVA

Selektor nije želeo da odgovori na pitanje o zastavi naše zemlje u svlačionici, rekao je samo "idemo dalje".

16.00 - Dobrodošli na blog posvećen pres konferenciji Dragana Stojkovića Piksija i Vanje Milinkovića Savića


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija