• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

23:26 >> 08:01

KATASTROFA!? SVI SU PAMETNI POSLE UTAKMICE... Vlahović BESAN zbog ELIMINACIJE!

Pedja Milosavljević

Fudbal

KATASTROFA!? SVI SU PAMETNI POSLE UTAKMICE... Vlahović BESAN zbog ELIMINACIJE!

Podeli vest

Srbija je izgubila od Švajcarske sa 2:3, u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu i eliminisana je sa takmičenja

Golove za Srbiju postigli su Aleksandar Mitrović u 26. i Dušan Vlahović u 35. minutu. Oba gola naš nacionalni tim postigao je na asistenciju Dušana Tadića, a upravo je strelac drugog gola nakon utakmice sumirao svoje utiske.

- Odluka selektora je bila da izađem iz igre, nema ništa sem toga. Osećao sam se dobro, ali nisam igrao dugo. Verovatno je to uticalo na odluku selektora da me izmeni. Nisam bio iznenađen pošto me na poluvremenu pitao kako se osećam. To je njegova odluka, poštujem sve što selektor kaže - rekao je Dušan Vlahović, a potom se dotakao svog nastupa protiv Švajcarske. 

- Imao sam dobru energiju, ovo je moj prvi gol na Mundijalu, poveli smo. Fantastičan osećaj, čak i da sam se osećao loše mislim da bi me sve prošlo u momentu - dodao je srpski reprezentativac.

Smatra Vlahović da nastup Srbije nije bio turbulentan već realan prikaz situacije u reprezentaciji. 

- Nije bilo turbulentno, igrali smo protiv Brazila, najbolja reprezentacija na svetu u ovom momentu. Pobedili su nas, bili bolji. Drugu smo mogli bolje da igramo, danas je igrala samo pobeda. Ako nas pobede znači da su bolji, treba im čestitati, ostajemo veliki i u pobedi. Ne znam šta se desi da preokrenu, nemam komentar, to je utakmica. Ovo je Mundijal, mogli smo i morali bolje. Ne bežimo od odgovornosti, tako je-kako je. Bolja ekipa je pobedila, nema šta da se lažemo i zavaravamo. Niko na svetu nije želeo pobedu više od nas. Posle utakmice smo svi pometni - kazao je Vlahović. 

Foto: Pedja Milosavljević

Dotakao se Vlahović na skandal koji je pratio Orlove tokom Mundijala u Kataru i stavio tačku na sve tračeve koji su destabilizovali ekipu na Svetskom prvenstvu. 

- Pričalo se svašta i pisalo, to su gluposti i nebuloze. Neću da se vraćam na to. Nije bilo nikakvog problema između menje i selektora, čast mi je što nam je trener. Moja proslava gola bila je spontana, nije se odnosila na bilo šta - rekao je golgeter Juventusa, a potom ljutito odgovorio na pitanje novinara o utisku sa Mundijala.

- Katastrofa!? Pa ne znam, vi više pratite od nas koliko smo puta izašli iz grupe. Ovo je realnost i od toga ne možemo da pobegnemo. Ispali smo, da smo zaslužili da prođemo - prošli bi. Ostaje nam da radimo, napredujemo i da se plasiramo na Evrsko prvenstvo i Svetsko i pokušamo da napravimo bolji rezultat. Trenutno - ovo je realnost. Dali smo sve od sebe, ali toliko u ovom momentu. 

Uveren je Dušan Vlahović da će Srbija nastaviti sa radom i napretkom, a da je prvi naredni cilj plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije počinju za nekoliko meseci. 

- Već u martu počinju kvalifikacije, ne znam zašto bi se razdvajali, ostajemo grupa. Mi smo tim koji ostaje zajedno i kada se pobeđuje i kada se gubi. Pre godinu dana smo u Portugalu bili ekipa, ne treba da se pravi kako sada nismo. To je sport, to je život, idemo dalje, moramo da radimo i napredujemo. Treba da se plasiramo na EP, pa onda da napravimo što bolji rezultat. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Piksi zbogom.Ostalo ti je da prihvatis funkciju ekonoma jer samo to nisi bio , a to ti po pameti odgovara. Nasi nadobudni igraci su mislili da bez trcanja i borbenosti mogu igrati fudbal. Stojkovicu odlazi za dobro naseg fudbala.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija