• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2022

07:06

SRBIJA NAVIJA  ZA RONALDA! Portugalci protiv našeg DŽELATA! Ako je pravde - Maroko će izbacili ŠPANCE!

reuters

Fudbal

SRBIJA NAVIJA ZA RONALDA! Portugalci protiv našeg DŽELATA! Ako je pravde - Maroko će izbacili ŠPANCE!

Podeli vest

Danas saznajemo poslednja dva učesnika četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru

Većina učesnika četvrtfinala na Mundijalu su poznati, a danas će osam najboljih ekipa na svetu kompletirati još dve reprezentacije. Sve će biti poznato najkasnije do 23 časa kada bi svoj meč, u slučaju da se budu igrali produžeci ili penali, trebalo da završe Portugal i Švajcarska. 

Biće to druga utakmica današnjeg programa, a prvi će na teren fudbaleri Maroka i Španije. Jasno je da je selekcija Luisa Enrikea veliki favorit uoči duela sa Lavovima sa Atlasa, ali ne treba prerano otpisati Afrikance budući da su u grupnoj fazi pobedili Belgiju i Kanadu, te remizirali sa Hrvatima. 

Foto: Tanjug/AP

- Ako uspemo da ih izbacimo, biće to veliko iznenađenje. Rekao sam igračima pre početka SP, ovde igramo samo finala. Igrali smo tri finala u grupnoj fazi i sada nam je četvrto finale - rekao je selektor Maroka. 

Režirao je Maroko veliki uspeh budući da su kao prvoplasirani izašli iz grupe, a "kratkih rukava" ostala je Belgija. Španci su sa druge strane, navodno, kalkulisali doživeli iznenađujući poraz od Japana i praktično izabrali da igraju protiv Marokanaca u osmini finala. Moglo bi to da se ispostavi kao dobar izbor budući da je nastup Ašrafa Hakimija i Hakima Zijeha pod znakom pitanja. 

Jasno je da bi to za Marokance bio veliki udarac budući da se radi o udarnim iglama reprezentacija, a ujedno i najpoznatijim igračima u sastavu. 

Poslednji četvrtfinalista biće odlučen na stadionu Lusail Ikonik gde će se sastati Portugal i Švajcarska. Jasno je za koga će navijači čitava Srbija, a Navigatori slove i za favorite protiv čete Murata Jakina koja će i sutra biti oslabljena neigranjem Jana Zomera. 

Foto: reuters

Ipak, ne treba zaboraviti da su Švajcarci u prošlosti umeli da naprave iznenađenje u nokaut fazi evropskih takmičenja. Oni su na Evropskom prvenstvu igranom pre dve godine savladali Francusku u osmini finala te nema sumnje da će i sutra želeti da ponove isti uspeh. 

Sa druge strane Portugalci su rutinski izašli iz nezgodne grupe sa Urugvajem, Ganom i Južnom Korejom sa dva pobede i porazom u poslednjem kolu kada rezultat nije bio imperativ. Ne briljira četa Fernanda Santoša od početka Mundijala, naprotiv, ali je jasno da ekipa predvođena Kristijanom Ronaldom uvek ima najviše ambicije na velikim takmičenjima. Portugalcu upravo Boginja predstavlja jedini trofej koji nije osvojio u karijeri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Pa nije Informer Srbija. Većina Srba zaljubljenika u fudbal će navijati za Švajcarsku. Proverite, ako ne verujete.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Mi smo sami sebi bili dzelati , zajedno sa vama novinarima koji ste u tome prednjacili. Vase neozbiljno pisanje koje je samo mislilo kako se osvetiti a ne kako pobjediti se na kraju pokazalo kao pogresno . U sportu nema osvete . Ima samo pobjeda .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija