• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2023

22:00

Sredite terasu u nekoliko koraka! Uživajte na njoj u lepim jesenjim danima (FOTO)

Shuterstock

Dom i porodica

Sredite terasu u nekoliko koraka! Uživajte na njoj u lepim jesenjim danima (FOTO)

Podeli vest

Da bismo što duže uživali na terasi treba da je prilagodimo novim vremenskim uslovima kasnog leta i rane jeseni.

Letnji dani u kojima uživamo na terasi su i dalje prisutni, ali se tokom večeri oseća blizina jeseni.  Ali, terasu možete pretvoriti u mesto koje će i tokom predstojeće jeseni biti pravi mali kutak za uživanje. 

Foto: Shuterstock

 

 

Evo kako da to uradite:

Pripremite otpornije biljke

Iako zbog relativno visokih temperatura tokom dana još ne treba da menjamo cveće, nije na odmet razmisliti šta bismo želeli da dodamo svom balkonu za nekoliko nedelja.

Predlažemo da letnje biljke zamenite otpornijima kojima neće smetati vlaga izazvana jutarnjom maglom i češćim kišama.

Takve biljke su, na primer, zvezdasti cvetovi, tustika, pojedine vrste fuksije i japanska šumska trava. Ali tustika se svakako ističe jer će pokazati svoju raskoš ružičastih boja baš kada odložimo letnje cveće.

Foto: Shuterstock

 

 

 Zasadite pravi mali povrtnjak

Ukrasno bilje ne mora biti ujedno i jedino koje ćemo zasaditi na svome balkonu. Naime, upravo je kraj avgusta i početak septembra idealno vreme i za sađenje određenog povrća kako bismo tokom jeseni mogli da uživamo u njegovim plodovima.

Za to vam ne trebaju veliki vrt i gredice. Jednostavno ga možete zasaditi i na maloj terasi. 

Povrće koje već sada možete zasaditi su šargarepa, luk, beli luk i zelena salata. Ne zahtevaju veliku brigu, ali se preporučuje da ih zasadite na onom delu terase koje će veći deo dana biti izložen suncu. 

Foto: Shuterstock

 

 

Stavite laganu ćebad


Hteli to sebi da priznamo ili ne, večeri polako postaju hladnije, dajući nam nagoveštaj da će jesen početi uskoro. Ali to ne znači da i tih večeri ne možemo da uživamo na balkonu. Samo treba da se pripremimo za sve vremenske uslove, a to će biti najlakše uz pomoć ćebadi koju možete staviti na balkon.

Možete dodati i jastuke, a da biste sve to zaštitili od moguće kiše, čuvajte ih u vodootpornim skladištima ili kutijama.

Foto: Shuterstock

 

 

Osvetljenje za stvaranje romantične atmosfere


Sitne žute lampice na terasi  dodaju određenu toplinu i istovremeno stvaraju najromantičniju atmosferu.

Prilikom kupovine dobro je imati na umu da biramo one namenjene spoljnim prostorima jer su otporne na kišu, vlagu, pa i vetar.

Foto: Shuterstock

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija