• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

17:00

Ova 4 detalja mogu narušiti izgled dnevne sobe! Obratite pažnju prilikom uređenja (FOTO)

Shuterstock

Dom i porodica

Ova 4 detalja mogu narušiti izgled dnevne sobe! Obratite pažnju prilikom uređenja (FOTO)

Podeli vest

Prilikom uređenja prostorije u kojoj najviše boravite, probajte da izbegnete nekoliko grešaka.

Dnevna soba je prostor opuštanja, razonode i druženja. Pri uređenju doma mnogi se trude da što bolje urede dnevnu sobu i da joj daju vlastiti pečat.

Ipak je to prostor u kom se provodi najviše vremena i važno je urediti ga u skladu sa svojim stilom. Osim udobne garniture i fotelje, praktično je nabaviti mali sto, ali i policu na kojoj se čuvaju važne sitnice, fotografije i knjige.

Postoje određene stvari u uređenju koje ljudi ne primenjuju, a bilo bi dobro izbegavati ih u dnevnoj sobi jer stvaraju nesklad. 

Evo šta treba izbegavati u dnevnom boravku:

Loše okačene zavese

Neki ih izbegavaju, dok su kod drugih zavese neizostavan detalj. Obožavatelji zavesa tvrde da one podižu osećaj topline i intimnosti pa pažljivo biraju boje i tkaninu.

No pri uređenju dnevne sobe treba paziti kako vise. Zavese koje više do dna prozorske daske izgledaju čudno pa se bolje odlučiti za dužu varijantu – zavese do poda. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana (@liebs_hier)

 

Prazni beli zidovi


Neutralne boje nekada su dobra opcija – recimo ako ti odskaču od boje garniture ili elemenata. Ali, ako odaberete čistu belu, ubrzo bi mogli zažaliti, jer se na belim zidovima vidi svaki mrlja ili otisak.

Beli zidovi zahtevaju češće krečenje, pa je bolje odabrati 'prljave' nijanse ili one s toplim podtonom. One će prostoru dati dašak topline.

 

 

Previše sive boje


Nije dobro ni celu dnevnu sobu pretrpati sivom. Ako je garnitura siva, razmislite o zidovima neke druge boje.

Previše sive moglo bi negativno uticati  na  raspoloženje. Takođe, siva boja odiše oštrinom i korporativnim stilom.

Savet stručnjaka je da se poigrate smeđim i toplim neutralnim tonovima koji deluju opušteno.

 

 

Tepih od zida do zida

Tepisi su posebno bili popularni osamdesetih i devedesetih, no dizajnerski su se trendovi promenili i sada više nije u modi stavljati tepihe koji pokrivaju doslovne sve prostorije u kući.

Radije se odlučite za male tepihe kojima ćete ulepšati interijer i dati mu željenu toplinu. Takođe, preporuka je težiti otvorenom i prozračnom prostoru.

Nemojte pretrpavati dnevni boravak, već investirajte u  praktične komade koje možete razvući ili sastaviti po potrebi i koji neće zauzimati previše prostora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija