• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.01.2024

21:20

6 figurica koje donose sreću, novac, ljubav... Privucite pozitivnu energiju u vaš dom

Shutterstock

Dom i porodica

6 figurica koje donose sreću, novac, ljubav... Privucite pozitivnu energiju u vaš dom

Podeli vest

Figurice životinja su lep ukras u enterijeru, pa čak i ako niste pristalica feng šuija.

Na pomen feng šuija mnogi se kiselo osmehnu jer ne veruju u moći drevne kineske veštine koja korišćenjem stvari i njihovim pravilnim rasporedom stvara pozitivnu energiju u životnom prostoru. Drugi su pak sigurni da osećaju boljitak u kući otkad su, na primer, uneli novu biljku ili nabavili figuru slona ili žabe.

Figurice životinja su lep ukras u enterijeru, pa čak i ako niste pristalica feng šuija. Ipak, prema učenju drevnih naroda, one mogu da posluže i kao amajlija koja utiče na kvalitet života - neke donose sreću, druge zdravlje, ljubav...

1. Slon za plodnost

Ovo je jedna od ključnih figura feng šuija. Donosi sreću na svim poljima. Predstavlja moć, uspeh i sreću. Slon u blizini ulaznih vrata privlači sreću i snagu za ukućane, dok figura slona u dvorištu štiti kuću od negativnih uticaja spolja. Veruje se da nerotkinje rešavaju problem potomstva ukoliko u spavaćoj sobi imaju figuricu ove životinje.

Foto: Shutterstock

Slon je jedna od ključnih figura feng šuija

2. Žaba priziva novac

Prema feng šui tradiciji veruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak i novac u dom. Postoji više vrsta ove figure, ali je, tvrde, najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po kući i ostavlja energiju novca u svakom ćošku kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mestu da bi privukli bogatstvo i napredak na poslu.

Foto: Shutterstock

Kornjača je simbol dugovečnosti

3. Kornjača za dug život

Prema japanskom verovanju, kornjača je simbol dugovečnosti. Pojedini narodi su mrvili oklop kornjače, a zatim taj prah nosili u medaljonima kao ogrlicu oko vrata. Verovalo se da ovakvi medaljoni obezbeđuju zdravlje, sigurnost i skladan život onima koji ih nose. Postoje lampe i sveće u obliku kornjače, tako da ovaj simbol može da ima i praktičnu primenu.

4. Patke pospešuju ljubavnu energiju

Šarene patke od tisovog drveta poznate su kao snažni inicijatori ljubavi. Treba ih držati u paru, jer tako podstiču ljubav i plodnost.

Foto: Shutterstock

Sova donosi mudrosti i smirenje

5. Sova za smirenje

Prema grčko-rimskom verovanju, sova je simbol mudrosti, a ljudima donosi smirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svećnjaka. Lepo izgledaju kada ih je više na jednom mestu, kao u jatu.

6. Žirafa za prijateljstvo

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privlači pozitivnu energiju u okruženje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija