• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/J.G.

29.04.2024

10:15

Evo kako da dobijete šljokičava jaja i to pomoću šećera! Ovaj metod farbanja će vas načisto oduševiti (VIDEO)

freepik

Dom i porodica

Evo kako da dobijete šljokičava jaja i to pomoću šećera! Ovaj metod farbanja će vas načisto oduševiti (VIDEO)

Podeli vest

Umesto da kupujete šljokice za jaja, isti efekat možete dobiti i pomoću šećera.

@kreativmaria Glitzernde Ostereier: Ein funkelnder DIY-Trend für die Feiertage! Zutaten: - 600 ml Traubensaft oder Weißwein - 150 g Zucker - 1 EL Essig - Lebensmittelfarbe - 6 bis 10 Eier Zubereitung: 1. Traubensaft-Zucker-Mischung vorbereiten: - Traubensaft oder Weißwein, Zucker, einen Esslöffel Essig und einige Tropfen Lebensmittelfarbe in einem Topf gut verrühren. - Die Eier vorsichtig in die noch kalte Flüssigkeit legen und dann den Topf auf den Herd stellen. - Die Mischung zum Kochen bringen und die Eier für 10 Minuten kochen lassen. Achten Sie darauf, die Eier nicht anzupieksen, damit der Saft nicht ins Ei zieht. - Die Eier sollten vor dem Kochen Zimmertemperatur haben, um zu verhindern, dass sie platzen. 2. Glitzernde Zucker-Schicht erzeugen: Nach dem Kochen den Topf vom Herd nehmen und die Eier mindestens 12 Stunden in der Flüssigkeit ziehen lassen. So kann sich die glitzernde Zucker-Schicht um die Eier legen. 3. Eier trocknen: Die Eier mit einer Zange oder einem Löffel aus dem Topf nehmen und auf ein Küchentuch legen, um sie vollständig trocknen zu lassen. Viel Spaß beim Ausprobieren und Frohe Ostern! 🐰 #ostereier #ostern #osterhase #ostercountdown #easter #easteregg #tiktok ♬ Just Give Me One More Day - Alej

Ukoliko još uvek niste odlučili kojom metodom ćete farbati vaskršnja jaja, evo jednog sjajnog predloga.

Potrebno:

600 ml soka od grožđa ili belog vina

150 g šećera

1 kašika sirćeta

boja za hranu

6 do 10 jaja

Priprema:

1. Pripremite sok od grožđa i mešavinu šećera ili od belog vina i šećera. Dodajte kašiku sirćeta i nekoliko kapi boje za hranu, pa sve to dobro promešajte.

Pažljivo stavite jaja u još hladnu tečnost, a zatim stavite lonac na šporet. Stavite smesu da provri i kuvajte jaja 10 minuta. Pazite da ne ubodete jaja, da sok ne uđe u njih. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi pre kuvanja, da ne bi pucala.

2. Napravite svetlucavi sloj šećera: Nakon kuvanja, sklonite lonac sa vatre i ostavite da se jaja natapaju u tečnosti, najmanje 12 sati. Ovo omogućava da se blistavi sloj šećera formira oko jaja. 

3. Suva jaja: Izvadite jaja iz šerpe i stavite ih na kuhinjski peškir da se potpuno osuše.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.

A ukoliko želite da vidite kako se farbaju jaja pomoću ubrusa, to možete učiniti klikom na link OVDE.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set