• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/A.Adamović

03.05.2024

13:02

Romantično i bajkovito! Najlepša tehnika šaranja jaja Suzane Jovanović - Ovako Popovići spremaju vaskršnju gozbu

ata/Shutterstock

Dom i porodica

Romantično i bajkovito! Najlepša tehnika šaranja jaja Suzane Jovanović - Ovako Popovići spremaju vaskršnju gozbu

Podeli vest

Vaskrs je za mnoge najradosniji hrišćanski praznik koji Suzana i Saša Popović svake godine rado proslavljaju i posvećuju pripremama posebnu pažnju.

Oni se trude da tokom velikih praznika i bitnih slavlja uvek budu svi na okupu i tradicionalno uz porodičan ručak sve proslave. 

Vreme provedeno sa porodicom im je izuzetno dragoceno, a sa sobom tokom praznika donosi i razne čari kao što je kucanje jajima za Vaskrs, za koje Saša kaže da mu je posebno omiljeno jer uvek izađe kao pobednik. 

Uživamo u Vaskrsu i svemu što on donosi. Raduje me to što smo uvek na okupu. Volim da se takmičim sa klincima u razbijanju jaja i mogu da vam kažem da imam lepe rezultate - kaže Saša uz smeh, a Suzana dodaje:   

Foto: Petar Đorđević

 

Uživamo da vreme provodimo sa našom decom, prijateljima, trudim se da na trpezi uvek budu njihova omiljena jela. Kada je porodica na okupu kuća je uvek puna neke lepe energije - kaže Suzana Jovanović.  

Suzana pored toga što jako lepo peva iskusna je domaćica koja uživa u pripremi ovog praznika i sve od jela sprema sama i farba jaja.

Pošto je vesele prirode jaja za Vaskrs farba i šara u veselim bojama koristeći motive salveta kako bi joj vaskršnja korpa bila što šarenija i lepša. Odlučuje se za dekupaš tehniku, koja joj ide od ruke. 

Dekupaž tehnika:

Za ovu tehniku su vam od materijala potrebni samo cetkica, makaze, motivi sa salveta, belanca i naravno jaja.

Postupak:

Namažite skuvano jaje belancetom i zalepite motiv sa salvete koji želite, zatim ponovo premažite belancetom i ostavite da se osuši.

Popovići za prazničnu gozbu rado spremaju teletinu ispod sača kao glavno nakon kog ide desert u vidu ledenih kocki.

- Svima čestitamo Vaskrs i mladim domaćicama preporučujem da biraju jednostavna, ali ukusna jela, koja neće zahtevati mnogo vremena pored šporeta i da ce moći da se druže sa porodicom i prijateljima - kaže Suzana i predlaže dva recepta koja ona rado sprema za praznike. 

Foto: Shutterstock

 

Teletina ispod sača

Sastojci: 

1,5 kg teletine (masniji komad telećeg mesa)

5 većih krompira

3 srednje glavice crnog luka

2 glavice belog luka

2 srednje šargarepe

2-3 kašike svinjske masti ili ako niste ljubitelj zamenite mast biljnim uljem

svež ili suvi ruzmarin

so po ukusu

biber po ukusu

3 lista lovora

2 dl vode

Foto: Shutterstock

 

Priprema: 

Teletinu isecite  na krupnije komade i dobro utrljajte solju, biberom i ruzmarinom. Tako začinjeno meso odložite u frižider na pola sata. Hladan zemljani sač namažite tankim slojem svinjske masti i  na dno poređajte teletinu. Beli u crnu luk, krompir i sargarepu isecite na krupnije komade i stavite preko teletine. Ostatak masti ili ulja iskoristite za mazanje krompira, a zatim preko njega dodajte začine. Vodu nalijte u sud trudeći se da ne sperete začine sa krompira. Poklopite zemljani sač i ubacite ga u hladnu rernu, a zatim temperaturu podesite na 200 stepeni i pecite najmanje dva do dva ipo sata. Nakon tiga izvadite sač iz rerne i premestite svu teletinu sa dna posude na povrće, izbacite višak tečnosti, vratite sač u rernu i pecite još pola sata.

Prijatno!

Ledene kocke

Sastojci:

5 kom jaja 5 kasike secera 5 kasike brasna 2 kasike kakao 300 g secera 250 g vode 1 l mleka 16 kasike brasna 16 kasike secera 3 kesice vanilinog secera 250 g maslaca 1 flasica limunovog ekstrakta 100 g cokolade

Foto: Shutterstock

 

Priprema: 

Umutiti patispanj od navedenih sastojaka, sipati u podmazan duguljasti pleh i peci oko deset minuta. Za sirup staviti secer i vodu da provri, malo ukuvati i preliti preko hladnog patispanja. Od litre mleka oduzeti malo i umutiti sa brasnom kao sto bi ucinili sa pudingom, a ostatak staviti sa secerom da provri. Umesati brasno i skuvati krem, pa staviti tri vanilin secera i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti maslac sa limunovim ekstraktom ili korom od limuna i sjediniti sa hladnim kremom. Unutiti i premazati ohlađrn patispanj. Za glazuru otopiti cokoladu, malo mleka i malo ulja i premazati preko fila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Džet set

Srbija