• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2024

13:20

Za ovaj kuvarski trik sigurno niste čuli! Od danas ćete uvek stavljati papir za pečenje na dno rerne

Shutterstock

Dom i porodica

Za ovaj kuvarski trik sigurno niste čuli! Od danas ćete uvek stavljati papir za pečenje na dno rerne

Podeli vest

Profesionalni kuvari primenjuju trik za pripreme hrane pomoću papira za pečenje koji stavljaju na dno rerne.

U svetu kulinarskih tajni, postoji jedan trik koji profesionalni kuvari čuvaju kao dragoceno blago - a to je poseban način pripreme hrane koji garantuje vrhunski ukus, kao iz najboljih restorana.

Umesto klasičnog načina pečenja na rešetki u rerni, majstori kulinarske veštine preporučuju nešto drugačije - pripremu na samom dnu rerne.

Foto: Shutterstock

 

Njihov savet je da uklonite rešetke i stavite papir za pečenje, pa rernu zagrejte na 250 stepeni, ali pripazite da dno rerne bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu namirnica koje pripremate.

Ta topla površina direktnog kontakta sa hranom donosi neponovljivu aromu i teksturu. Ali, kako izvesti ovu čaroliju? Izvadite rešetku, postavite papir za pečenje i spremno je. Naravno, ponavljamo da je važno proveriti stabilnost dna rerne, naročito ako pripremate veće komade hrane poput cele piletine ili ćuretine.

Pored toga, neke rerne maju ventilacione otvore na dnu koji mogu izazvati probleme ako su blokirani ili zatvoreni.

Ovaj dizajn je uobičajen kod gasnih peći, pa ako niste sigurni, pre nego što počnete da kuvate, bolje je sve proveriti kod proizvođača.

Profesionalni kuvari kažu da je ovo najbolji način za pripremu pice, hleba ili cele piletine ili ćuretine, jer se na ovaj način dobija odličan ukus zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu sa hranom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija