• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2019

16:42

GUGL POD ISTRAGOM EU zbog alatke za traženje posla

Hi-Tech

GUGL POD ISTRAGOM EU zbog alatke za traženje posla

Podeli vest

Regulatorni organi Evropske unije proveravaju Guglovu alatku "Google for Jobs" kako bi se utvrdilo da li ta kompanija nepravedno favorizuje svoju alatku za traženje posla

Ovaj pretraživač poslova, lansiran pre dve godine, već se susreo s mnoštvom pritužbi rivala koji ga optužuju za antikonkurentsko ponašanje, prenosi Rojters.

Ranije ovog meseca, 23 veb sajta za traženje posla u Evropi pozvala su Evropsku komisiju da privremeno naloži Guglu da prekine s takvom praksom dok traje istraga u ovom slučaju.

 

 


Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager, koja je tehnološkom gigantu poslednjih godina, u tri odvojena slučaja, već izrekla novčane kazne u visini od 8,25 milijardi evra, izrazila je zabrinutost zbog mogućih sličnih antikonkurentskih praksi Gugla i u drugim oblastima.

 - Sada procenjujemo da li bi se ista stvar mogla desiti i s drugim delovima Guglovog poslovanja - poput pretraživača poslova poznatog kao Google for Jobs -  rekla je Vestagerova na konferenciji u Berlinu.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija