• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2023

07:03

Za samo 4 dana stiže retrogradno ludilo! 23. jul je datum koji menja sve - ljubav na testu izdrljivosti

Shutterstock

Horoskop

Za samo 4 dana stiže retrogradno ludilo! 23. jul je datum koji menja sve - ljubav na testu izdrljivosti

Podeli vest

Po prvi put od 2020, Venera, inače poznata kao Afrodita, boginja ljubavi, ide retrogradno (23. jul) u vatrenom Lavu.

Počevši od 22. jula do 4. septembra između 12-28 stepeni ovog znaka, njeno putovanje nas vodi duboko u donji svet odnosa tokom četrdeset dana i četrdeset noći njenog plesa unazad.

Važne promene u vezama

Planeta ljubavi, odnosa, vrednosti i lepote ide retrogradno samo svakih osamnaest meseci, vraćajući se u isti znak svakih osam godina. Ovaj osmogodišnji period je značajan. Usklađuje se sa skoro osmogodišnjim ciklusom Saturna, donoseći važne promene u našim vezama.

Ipak, kada je bilo koja planeta retrogradna, postoji kosmički poziv da  držimo ruke od akcije, da ne bismo pogrešili i morali da ponovo pišemo priču kada je planeta otišla direktno. Retrogradnosti su uvek prilika za razmišljanje.

Test odlučnosti

Retrogradna Venera je kada ljudi,  posebno bivši , imaju tendenciju da se pojavljuju, izazivajući i testirajući našu odlučnost. Ipak, pouka bi mogla biti više na liniji konačnog zatvaranja vrata i pomirenja sa onim što je bilo. Naučiti, prihvati i oprostiti.  

Retrogradna Venera u Lavu takođe može da dovede do nekih od senki ovog znaka, a to su samozaokupljenost, ponos i usudićemo se da to kažemo, dramatičan čak i pomalo narcisoidan stav poput dive. Lav je veličanstven, svirep, popustljiv. Lav mrzi da ga ignorišu i neće oklevati da podigne galamu kada bude odbačen.

Foto: Shutterstock

 

 

Korak unazad

U svakoj situaciji, od suštinskog je značaja da se zapitamo da li se možda ponašamo van ustaljenog reda, ako naše unutrašnje dete izaziva bes ili ako iskreno osećamo nedostatak ljubavi. Ako osećamo nedostatak ljubavi treba da se okrenemo sebi.

Takođe će biti od suštinskog značaja da preispitamo naš odnos sa kreativnošću i sa onim što nam daje osećaj samoizražavanja, autentičnosti. Možda oklevamo da osvetlimo našu svetlost dok je Venera retrogradna u Lavu, ali ako napravimo taj korak unazad, bićemo više nego spremni da se vratimo u svoj svet i pokažemo od čega smo napravljeni i na koji nacin smo satkani.

Venera dolazi u kontakt sa Uranom tri puta tokom svog putovanja u Lavu. Takođe se tri puta povezuje sa Jupiterom. Između 11. juna i 29. septembra, njeni nedefinisani  kvadrati prema ovim planetama ukazuju na iznenadne preokrete u ljubavi i novcu, a možda i rasipanje.

Retrogradna Venera u Lavu može da ode predaleko, prebrzo. Ona sebe precenjuje. Prema tome, povlačenje i podsećanje da ne moramo odmah da reagujemo je zlatni ključ za prolazak kroz ovaj tranzit.

Svaki finansijski poduhvat ili odnos koji je započeo ili  je okončan treba uzeti sa malo zadrške. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija