• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2024

15:00

Numerolozi nikako ne vole ovaj broj! Sluti na nesreću, smatraju ga ukletim

Shuterstock

Horoskop

Numerolozi nikako ne vole ovaj broj! Sluti na nesreću, smatraju ga ukletim

Podeli vest

U numerologiji se broj 11 smatra brojem koji je izuzetno nesrećan.

Mnoge tragedije u istoriji dogodile su se 11. u mesecu. 

Japan je 11. marta 2011. godine, nakon potresa od 9 Rihtera, pogodio veliki cunami u kom je poginulo ili nestalo više od 18.500 ljudi.

Ali to je samo jedna od brojnih tragedija koje je u poslednjih dvadesetak godina obeležio broj 11. Tako se 11. septembra 2001. dogodio napad na Svetski trgovački centar u Njujorku.

Jedan numerolog je objasnio da je 11 izuzetno nesrećan broj.

Dve jedinice u broju 11 predstavljaju neprestanu borbu između dobra i zla. Međutim, u toj borbi dobro nikada ne može da prevlada, pa do izražaja dolazi konstantna nemoć kojom na kraju taj broj isijava i zato je tako negativan – objasnio je numerolog.

Foto: Shuterstock

 

Numerolog tvrdi da se energetska vrednost broja meri prema njegovoj veličini. Tako ispada da broj 1 ima izuzetno nisku energetsku vrednost, a dve jedinice naročito.

Značenje broja 11 proučavali su i drevni Haldejci. U njihovoj numerologiji broj 11 je izuzetno nesrećan broj koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti, raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje.

Evo šta se sve dogodilo 11. u mesecu

Umrla je Baba Vanga

Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova poznata pod nadimkom Baba Vanga“rodila se u Strumici 1911. godine. Ubrzo je oslepela.

Proslavila se zbog ispunjenog proročanstva na njujorški WTC. Prorekla je čak i svoju smrt, 11. avgusta, 1996. godine.

Teroristički napad u Madridu

U seriji koordinisanih eksplozija 10 bombi u četiri prepuna putnička vagona u Madridu, 11. marta 2004. godine, poginulo je 191 osoba.

Zbroj cifara tog broja na kraju daje 11. Napadi se smatraju najvećim terorističkim zločinom islamskih pobunjenika u Evropi.

Foto: Shuterstock

 

 

Napad na Svetski trgovinski centar

Al Kaida je 11. septembra 2001. s četiri aviona napala SAD u najsmrtonosnijem terorističkom napadu u kojem je poginulo 2.977 ljudi, a više od 20.000 je povređenih.

Dva aviona udarila su u kule Svetskog trgovinskog centra, treći u Pentagon, a četvrti se srušio u Pensilvaniji nakon što su putnici svladali otmičare.

Avion koji je udario u severni toranj WTC-a bio je na letu 11 kompanije American Airlines.

Napad u Mumbaiju

Teroristi su 11. jula 2006. godine podmetnuli i aktivirali sedam bombi u gradskim vozovima u indijskom velegradu Mumbaju u kojem živi 18,4 miliona ljudi, a milioni putuju gradskom železnicom.

Bombe su eksplodirale u razmaku od 11 minuta.

Poginulo je 209 ljudi, a više od 700 ih je ranjeno.

2011.  godine su umrli Džobs, Vajnhaus, Liz Tejlor

Tokom leta 2011. godine u stanu u Londonu pronađeno je telo pevačice Ejmi Vajnhaus. Imala je samo 27 godina.

Iste godine u martu je preminula glumica Elizabet Tejlor, a u martu je preminuo i Nejt Dog, legenda hip hopa.Nakon dugotrajne borbe s rakom, u oktobru je preminuo i osnivač kompanije Apple, Stiv Džobs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)
Društvo

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas sa predsednicom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Majom Gojković i tom prilikom istakla da su Vojvodina i Novi Sad važni energetski centri s obzirom da su naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija u ovom delu naše zemlje i da je usaglašeno delovanje ministarstva i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za dalji razvoj energetskog sektora.

11.09.2024

17:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35