• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

12:35

Zlatni prsten koji je nosio Tupak prodat je na aukciji za neverovatnih milion dolara (FOTO)

Shuterstock

Lajfstajl

Zlatni prsten koji je nosio Tupak prodat je na aukciji za neverovatnih milion dolara (FOTO)

Podeli vest

Zlatni prsten sa rubinom i dijamantima koji je nosio slavni reper Tupak Šakur u svom poslednjem javnom nastupu prodat je za milion dolara na aukciji u Njujorku.

Prsten je prvobitno procenjen na cifru između 200 000 i 300 000 dolara.

Američki reper Tupak Šakur nosio je taj prsten u svom poslednjem javnom nastupu na dodeli MTV video muzičkih nagrada 4. septembra 1996. godine. Samo nekoliko dana kasnije, 13. septembra, repera je ubio neidentifikovani naoružani napadač u pucnjavi iz vožnje u Las Vegasu. Imao je 25 godina.

Šakur je sam dizajnirao ovaj prsten po uzoru na krune srednjevekovnih evropskih kraljeva.

 

Na prstenu je ugravirano natpis "Pac & Dada 1996", što je posveta Tupakovoj devojci Kidadi Džons. Zlatni prsten u obliku krune optočen je manjim dijamantima, a u sredini je nebrušeni rubin okružen sa dva brušena dijamanta.

Prodaja na aukciji je bila deo namenske hip-hop aukcije kojom se obeležava 50 godina rep žanra.

Šakur se smatra jednim od najvećih repera svih vremena sa 75 miliona prodatih ploča. Bio je centralna figura hip-hop scene sa Zapadne obale koja je imala sedište u Los Anđelesu.Njegov ubica nikada nije pronađen, a dugo su kružile teorije o tome ko je odgovoran za njegovu smrt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković jasan: Kurti i Bisljimi samo žele sukobe, ne interesuju ih sporazumi oko mosta!
Politika

Petković jasan: Kurti i Bisljimi samo žele sukobe, ne interesuju ih sporazumi oko mosta!

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi očigledno samo hoće sukobe, jer ih ne interesuju sporazumi, zbog čega ni reč nisu rekli o obavezama Prištine koje i dalje nisu ispunjene kao uslov za otvaranje mosta i da o tome ćute "kao zaliveni".

14.08.2024

13:37

Vesić podelio sjajne vesti: Radovi na Moravskom koridoru po planu, do kraja godine Trstenik i Vrnjačka banja na mreži auto-puteva! (FOTO)
Društvo

Vesić podelio sjajne vesti: Radovi na Moravskom koridoru po planu, do kraja godine Trstenik i Vrnjačka banja na mreži auto-puteva! (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici od petlje Koševi do sela Medveđa kod Kruševca, gde se uverio da radovi teku po planu, te da će do kraja godine biti završena deonica od Kruševca do Vrnjačke banje, kada će i Banja i Trstenik biti priključeni na mrežu auto-puteva.

14.08.2024

12:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14