• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

11:38

Plaćaju 80 evra dnevno da idu u zatvor! Najluđi hotel na svetu - nema krevet, a evo šta dobijate da jedete (VIDEO)

Shutterstock

Lajfstajl

Plaćaju 80 evra dnevno da idu u zatvor! Najluđi hotel na svetu - nema krevet, a evo šta dobijate da jedete (VIDEO)

Podeli vest

Umesto u luksuzni hotel, Korejci idu u zatvor kada su pod stresom. Ili je to bar glavna premisa hotela "Insajd mi", koji je smešten u Hongčeonu u Južnoj Koreji i izgleda poput zatvora.

 

 

Ljudi plaćaju oko 80 evra po danu kako bi bili lišeni slobode i zaključani u zatvorskoj ćeliji bez ikakvih ovozemaljskih dobara.

Gostima je na raspolaganju boravak u trajanju od 24 ili 48 sati u sobičku veličine pet kvadratnih metara. U njemu nema mesta ni za krevet, pa se spava na prostirci na podu, a jedina pogodnost su WC šolja i umivaonik. Dva puta dnevno dobija se obrok - najčešće neka kaša na bazi ovsenih pahuljica i pirinča, a jedina zanimacija je gledanje kroz prozorčić.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

U ovaj zatvor ne možete da unesete mobilni, laptop, niti bilo kakav drugi elektronički uređaj. Ne možete da ponesete ni knjigu. Osnovni cilj je da se odmaknete od svakodnevnih okidača stresa i provedete vreme u tihoj kontemplaciji bez ikakvih spoljnih uticaja.

Najčešći gosti zatvora "Insajd mi" su studenti i zaposleni iz različitih kompanija koji su svakodnevno izloženi velikom stresu, koji, inače, teško podnose. U lažnom zatvoru oslobađaju se tog stresa i pronalaze privremenu utehu u tišini i izolaciji.

Lažnu kaznionicu otvorio je advokat Kvon Jong-suk još 2013. godine, a dosad je kroz nju prošlo nekoliko hiljada dobrovoljnih zatvorenika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija